CDC zrušila konferenci o klimatické změně naplánovanou na březen kvůli tvrzením Trumpovy administrativy, že žádný důkaz o člověkem způsobeném globálním oteplování neexistuje. Tato agentura odmítla uvést přesný důvod tohoto zrušení, ale podle spolu-sponzora toto Centrum pro choroby a jejich prevenci (CDC) z ní má obavy kvůli jasnému názory Trumpovy administrativy, že člověkem způsobené globální oteplování „je pitomost“, což jim stačí, aby tento podnik zrušili. 


Nbcnews.com hlásí :

Přicházející administrativa nepožádala ani nenařídila, aby toto shromáždění bylo zrušeno, řekl Dr. Georges Benjamin, výkonný ředitel Americké asociace veřejného zdraví.

„Nevěděli, jestli to bude nová administrativa podporovat,“ řekl Benjamin, jehož skupina byla spolu-sponzorem tohoto podniku spolu s CDC.

Toto rozhodnutí bylo spíše „strategickým ústupem“ s úmyslem vyhnout se možnému zrušení v poslední minutě nebo jinému rozvratu od Trumpových činitelů, kteří by mohli být odmítaví k vyhazování peněz za vědu o změně klimatu, řekl v pondělí Benjamin.

„Rozhodli se, že moudřejší bude zastavit se a přeskupit,“ dokud se to neprodiskutuje s novým Trumpovým vedením zdravotnictví, řekl Benjamin. Nový ředitel CDC ještě jmenován nebyl.

Benjamin o tomto rozhodnutí prohlásil, že je sice pochopitelné, ale znepokojivé. To rezonovalo i s Kristie Ebi, profesorkou globálního zdraví na University of Washington v Seatlu, která byla mezi pozvanými, aby na této konferenci promluvila.

„Klimatická změna má z dlouhodobého hlediska na zdraví Američanů vliv,“ řekla. „Doufám, že po nějaké době k té konferenci přeci jen přistoupí.“




Loading...