Pentagon zahanbeně ze své webové stránky odstranil 10 let staré video poté, co ho zkusil podstrčit jako nový důkaz, že plnocenná invaze Spojených států do Jemenu nejenže je ospravedlnitelná, nýbrž že je i v zájmu obyčejných Američanů. V pátek Pentagon zveřejnil video ukazující muže s lyžařskou maskou vyzývající lidi, aby stavěli bomby, s tím, že to mluvčí Centrálního velitelství USA podstrkoval jako „příklad citlivého obsahu s informacemi o teroristických plánech al-Kaidy, které byly odhaleny během té nedávné operace Navy SEAL.“


Záměrem tohoto videa bylo přesvědčit veřejnost, že Jemen je horkým ohniskem teroristů plných úmyslů budovat zbraně hromadného ničení k likvidaci Západu.

Pentagon však toto video ze svého webu odstranil poté, co experti na teroristických médiích ukázali, že tento klip je ve skutečnosti 10 let starý a není ani z Jemenu.

„Tento videoklip, který byl vystaven a rychle stažen, byl jedním z 25 videí zjevně publikovaných v roce 2007,“ řekl Adam Raisman, vedoucí analytik skupiny SITE, která monitoruje internetové aktivity extremistických skupin.

Američtí vojenští činitelé se pokoušeli tento trapas zahrát do autu pomocí humbuku s nedělním vpádem do jemenské provincie al-Bayda. Tato operace byla prvním útokem autorizovaným Trumpem jako novým vrchním velitelem.