Islamističtí militanti z teroristické skupiny Boko Haram jako součást jejich výcviku školí své dospívající rekruty, jak sexuálně útočit na ženy, a to jak k teroristickým účelům, tak jako prostředek odměňování pro mladičké militanty. Tito nigerijští džihádističtí vůdci jako součást svého informačního programu před chlapci znásilňují ženy a mladé dívky pochytané při jejich nájezdech, aby jim podle těchto zpráv poskytli vizuální instruktáž, jak správně při sexuálním útoku překonat bránící se oběť.


15letý chlapec známý jen jako Ahmed řekl, že ty holky „ječely a plakaly o pomoc“, to ale militanty nezajímalo. „Občas jí dali ránu a pohrozili zbraní, když nebude spolupracovat,“ řekl.

Džihádisté podle Ahmeda doprovázeli své ukázky konkrétními instrukcemi, jak správné znásilnění provádět.

„Říkali nám, abychom nezapomínali holku uvázat za obě ruce ke kolíkům na podlaze,“ řekl. „Říkali, že nesmíme ženě dát příležitost, aby nás přemohla.“

Tento mladičký vojáček říkal, že před útokem nadřízení militantům nařídili, aby pochytali tolika žen, kolik jen mohou, že až se vrátí na základnu, tak budou mít povoleno „si s nimi užít.“

„Nejdříve jsem nerozuměl, co tím ‚budete si s nimi moci užít‘ myslí, a nikdo to nevysvětlil,“ řekl Ahmed. To bylo ale ještě před jeho výcvikem sexuálních útoků.

Podle Ahmeda je povzbuzování mladičkých militantů, aby i oni měli sex se zajatkyněmi, relativně novou taktikou, jelikož předtím to vůdci teprve dospívajícím vojákům zakazovali, tvrdíc, že ženy patří mužům a ne klukům.