Zvolený prezident USA Donald Trump má v úmyslu zrušit asi 70 procent výnosů Baracka Obamy, oznámil v interview pro televizní stanici Fox spolupracovník republikána a bývalý předseda kongresu Newton Gingrich. „Asi 60 nebo 70 % jeho (Obamových) výnosů, téměř všechny má Trump v úmyslu anulovat," prohlásil politik.


Podle jeho slov si podobná opatření vyžádají „určitou právní úpravu, budou potřeba věci znalí právníci, kteří to zajistí".

Přitom Gíngrich označil Obamovy akce z poslední doby za „zoufalou nepříčetnost" a jeho dědictví přirovnal k „loutce, ze které vypustili vzduch, a ta se neustále scvrkává a scvrkává".

Bývalý předseda kongresu je přesvědčen, že novému prezidentovi se podaří zrušit dokonce i ta nařízení, která by z objektivních důvodů přešetřena být neměla.

V průběhu volební kampaně Trump mnohokrát sliboval, že mnohá Obamova rozhodnutí přešetří, mimo jiné že „zruší a změní" reformu zdravotnictví, omezení týkající se těžby uhlovodíků a další. Inaugurace zvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa se bude konat 20. ledna 2017.

Zdroj:  sputniknews.com