Egyptská policie v provincii Port Said zatkla muže, který zhotovoval fotografie „zraněných dětí z Aleppa“. Egyptská policie zatknula muže, který pořizoval zaranžované fotografické scény s účastí dětí, které byly na těch fotkách inscenovány, jako fotky zkázy a zraněných civilistů v syrském městě Aleppo, ohlásila agentura RIA Novosti s odkazem na prohlášení egyptského ministerstva vnitra. Tyto fotografie se pak šířily na sociálních médiích.


Egyptské ministerstvo vnitra na své oficiální Facebookové stránce referovalo, že tento fotografický tým, k němuž patřili i asistenti onoho fotografa a rodiče těch mladých herců, byl zadržen v provincii Port Said.

Egyptští policisté byli svědky procesu takovéhoto fotografování, k němuž došlo v troskách černé stavby zdemolované na základě rozhodnutí úřadů. Pozornost policistů, kteří tudy náhodně projížděli, přilákala malá dívky oblečená do zakrvácených bílých šatů, která v rukou držela bílého plyšového medvídka. I ta plyšová hračka byla zapatlaná červenými skvrnami. Jak to policisté okamžitě prověřili, ta ‚krev‘ byla běžná barva.

Po krátké diskusi a po zhlédnutí práce tohoto týmu, fotograf na policii vypověděl, že se tyto fotky chystá publikovat na sociálních sítích, kde je bude vydávat za snímky z Aleppa.

Fotografa policie na čtyři dny kvůli vyšetřování tohoto incidentu zatkla. Zbytek účastníků tohoto fotografování byl propuštěn na kauci.