Generální tajemník Spojených národů (OSN) ve středu v sále s tvůrci evropských politických rozhodnutí řekl, že „migrace není žádný problém, ale naopak, je to řešení,“ a politiky nabádal, že by měli ignorovat voliče. António Guterres promlouvající k summitu Evropská vize v Lisabonu řekl, že evropské národy nemají žádné právo kontrolovat své hranice a že naopak musí převzít ty záplavy nejchudších lidí světa.

„Představa, že správa migrace je záležitostí národní suverenity, je extrémně omezená. Pravdou je, že mezitím se těmi, co mají skutečnou kontrolu nad mezinárodní mobilitou, stávají pašeráci a zločinné organizace. Musíme uznat, že migrace je nevyhnutelná a nezastaví se,“ řekl tento socialista davu politiků a výzkumníků.

Ohledně priorit pro OSN, až převezme funkci generálního tajemníka od Jihokorejce Bank Ki-moona, Guterres řek, že má připraveno „několik bodů k předložení na stůl do diskuse, aby se vývoj pohnul pozitivním směrem,“ co se týče cíle přimět Evropu, aby přijala více migrantů.

K tomu dojde formou „vypracování legálních migračních příležitostí jako jediného způsobu boje proti zločinným sítím,“ naznačoval.

Guterres trval na tom, že každý národ Evropské unie musí být nucen „se podílet na břemeni“ masové migrace.

Ač při popisu nutnosti poskytnout domov ohromnému počtu cizinců použil slovo „břemeno“, tak se tento 67 letý politik uchýlil k prohlášení: „Musíme Evropany přesvědčit, že migrace je nevyhnutelná a že jsou to právě multietnické společnosti, které jsou multikulturní a multi-náboženské, kdo tvoří bohatství.“

Příští šéf OSN také uznal, že „si nemyslí, že by to vzhledem k veřejnému mínění bylo snadné.“ Tento bývalý portugalský ministerský předseda vyzývající politiky, aby své rozhodování prodchnuli „tolerancí“ a „rozumem“, na zákonodárce naléhal, aby upřednostnili „hodnoty“ před respektem k přáním voličů.

Konstatoval: „Když volení funkcionáři váhají mezi hodnotami a příštími volbami, tak bych jim doporučil, aby se rozhodli pro hodnoty. Když půjdou po krátkodobých volebních ziscích, tak ztratí obojí, protože vždy nakonec přijde doba, kdy volby prohrají. A v takovém okamžiku bude velice těžké obnovit hodnoty, které byly opuštěny.“

Guterres citujíc Winstona Churchilla, když v roce 1938 odsuzoval tehdejšího ministerského předsedu Británie Nevilla Chamberlaina, řekl: „Měl jste na vybranou mezi válkou a bezectností. Vy jste si vybral bezectnost a budete mít i válku.“

Data z různých evropských zemí podporují ale spíše představy, že ne-evropské migranty zdaleka nelze spojovat s tvorbou bohatství a naopak jsou pro národní pokladny čistým nákladem. V Holandsku je 65 procent ne-evropských migrantů, kteří přišli během 90. let, pořád ještě na dávkách. 

Výzkum profesora psychologie Dr. Jamese Thomsona z University College London ukazuje, že Evropě masová migrace z chudších zemí ubližuje, jelikož intelektuální schopnosti nově příchozích jsou daleko nižší než u domorodců.

Je to částečně důsledkem jejich kultury a zčásti kvůli genetice, když uvádí, že rozdíly v inteligenci vedou k tomu, že migranti mají „nižší postavení, nižší platy a více jsou roztrpčeni vnímanými nerovnostmi.“

„Co se týče toho druhého, tak se Západ neodvažuje zmiňovat se o rozdílech ve schopnostech, a proto se na rozdíly v příjmech pohlíží výhradně jako na důsledek předsudků,“ varuje Thomson.

Zdroj: breitbart.com