Módní návrhářka Sophie Thealletová, která oblékala první dámu USA, se setkala s nejednoznačnou reakcí uživatelů sociálních sítí poté, co odmítla spolupracovat s Melanií Trumpovou – manželkou nově zvoleného amerického prezidenta. Mnozí návrhářku podpořili. Podle nich její rozhodnutí je hodné obdivu, neboť odmítla spolupracovat s budoucí první dámou kvůli svému ideologickému přesvědčení.


Thealletová prohlásila, že její obchodní značka je na rozdíl od Trumpa proti jakékoli diskriminaci, zatímco budoucí prezident rozpoutal „rétoriku plnou rasizmu, sexizmu a xenofobie."

Nicméně někteří její rozhodnutí považují za nelogické. „Neměla by se s tím v souladu s liberální logikou smířit i navzdory svému smýšlení?" napsal do Twitteru zakladatel studentského hnutí Turning Point USA Charlie Kirk.

Valná většina uživatelů sítě Twitter podpořila Melanii s tím, že se může lehce obejít bez pomoci návrhářky, kterou někteří obvinili z toho, že nemá vkus.

„Každý člověk ze světa módy, který oblékne Michelle do šatů bez rukávů, musí být ostrakizován," napsal blogger Max Hayes.
Thealletové připomněli šaty a obuv neurčitého stylu, ve kterých Obamová vystupovala na veřejnosti. Podle bloggerů řada z nich vypadá jako polské lidové kroje.

Zdroj:  sputniknews.com/