Vedoucí činitel NATO řekl bývalému zpravodajskému analytikovi NSA Johnu Schindlerovi, že někdy toto léto bude svět „nejspíš ve válce.“ „Letos v létě budeme nejspíš ve válce, a když budeme mít štěstí, tak nebude jaderná,“ řekl tento činitel minulý týden Schindlerovi. Ač byl tento tweet re-tweetnut více než 400 krát, tak tento komentář nepřilákal vůbec žádnou pozornost mainstreamových médií, což je divné, vzhledem k tomu, že Schindler je bývalým vyučujícím na US Námořní válečné akademii a je o něm známo, že má spoustu vysoce postavených vojenských kontaktů.


Ač to nebylo nijak specifikováno, tak má ten odkaz téměř určitě vztah k rostoucímu napětí mezi Spojenými státy a Ruskem.

Jedna z analýz tohoto komentáře naznačuje, že by to mohl být „záměrný ‚únik‘ od zdrojů NATO, aby zdůraznily, jak je situace vážná.“

Tento měsíc vedlo NATO své největší vojenské cviční na prahu Ruska. Moskva reagovala vedením „provokativní“ válečné hry ve Středozemním moři v součinnosti s čínským námořnictvem při prvním námořním bojovém cvičení obou těchto velmocí.

Mocnosti NATO se také ode dneška účastní jednoho z největších evropských cvičení bojových tryskáčů se Spojenými státy, Spojeným královstvím, Švýcarskem, Holandskem, Německem, Francií, Finskem, Norskem a Švédskem zapojenými do těchto 12 denních manévrů.

Napětí rovněž roste mezi US a Čínou s tím, že mediální kanál The Global Times vlastněný vládnoucí Komunistickou stranou dnes varoval, že když Washington neskončí se svými požadavky, aby Peking přestal budovat v Jihočínském moři umělé ostrovy, tak „je válka nevyhnutelná.“

„Pokud je pro Spojené státy nepřekročitelnou hranicí zastavení těchto čínských aktivit, pak je americko-čínská válka v Jihočínském moři nevyhnutelná,“ uvedly tyto noviny. „A intenzita tohoto konfliktu bude vyšší než to, o čem si lidé obvykle myslí, že je ‚třenice‘.“

CNN minulý týden odhalila, jak Čínské námořnictvo opakovaně vydávalo varování US průzkumným letounům přelétajícím nad Jihočínským mořem.

Minulý týden také varoval miliardářský investor George Soros, že planeta v důsledku potenciálního hospodářského kolapsu Číny směřuje ke třetí světové válce.

Soros spolu s poznámkami, že Peking by mohl potřebovat sešikovat své obyvatelstvo proti vnější hrozbě, aby se vyhnul vnitřnímu kolapsu, řekl, že existuje skutečné nebezpečí, že Čína se politicky a vojensky sdruží s Ruskem a hrozba třetí světové války se tak stane realitou.“

Také loni v září v úvodníku v People’s Daily čínský profesor Han Xudong učící i Lidovou osvobozeneckou armádu varoval, že Peking by se měl připravit na třetí světovou válku, která by se mohla vyvinout z konfliktu mezi Spojenými státy a Ruskem kvůli Ukrajině.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: infowars.com