Před pěti měsíci oznámilo NATO, že kybernetický útok subjektu mimo NATO spustí opatření „kolektivní obrany“ připravující půdu pro reálnou ‚kinetickou‘ válku. A teď během toho, co vypadá jako preventivní opatření k zažehnání jakýchkoliv pokusů o rozvrat voleb, tvrdí američtí činitelé, že američtí vojenští hackeři pronikli do ruských elektrických sítí, telekomunikačních sítí a do kremelského systému velení, čímž z nich udělali snadné cíle útoku. 14. června jsme uváděli:


NATO oznámilo, že stane-li se členská země NATO obětí kybernetického útoku osob mimo zemi NATO, jako Rusko nebo Čína, tak Článek V o opatřeních „kolektivní obrany“ vyžaduje, aby se všechny členské země NATO přidaly k této členské zemi NATO při rozhodném protiúderu proti útočící zemi. Předběžné opatření k tomuto bylo přijato před dvěma lety poté, co Krym opustil Ukrajinu a vrátil se k Rusku, jehož byl součástí až do nedobrovolného předání Ukrajině sovětským diktátorem Nikitou Chruščovem v roce 1954. Rozhodnutí NATO bylo přijato v očekávání, že Ukrajina se nakonec stane členskou zemí NATO, k čemuž dosud nedošlo. Avšak NATO teprve teď samo vyhlašuje kybernetickou válku jako součástí „války“ skutečné podle smluvních opatření NATO o „kolektivní obraně“.

NATO teď postuluje, že protože ruští hackeři zkopírovali emaily z domácího počítače Hillary Clinton, přičemž Rusko nějak využilo to, že ona si privatizovala komunikaci amerického ministerstva zahraničí na svém nezabezpečeném domácím počítači a tím umožnila Rusku čenichat v záležitostech amerického ministerstva zahraničí, které tam byly uloženy, tak by to mohlo zakládat skutkovou podstatu ruského útoku proti Spojeným státům americkým, a mohlo by to tudíž, když to vyhlásí americký prezident, být považováno za ruskou invazi, kvůli níž USA aktivují klauzuli o vzájemné obraně NATO a budou tak požadovat, aby se země NATO přidaly k americké vládě ve vstupu do války proti Rusku, pokud se k ní americká vláda rozhodne.

Od té doby se pak bez ustání ozývají proti-ruské válečné bubny propagandy Putin je ďábel chrlené jak Demokraty, tak Republikány a všemi Západními médii mainstreamu, v kterém teď dělají titulky už došlova říjnové hrozby Obamovy administrativy kybernetickou válkou proti Rusku kvůli domněnkám, že to stojí za hacknutím emailů Clintonové.

Podle exkluzivní zprávy NBC „uvažuje Obamova administrativa o bezprecedentních skrytých kybernetických akcích proti Rusku“ (ač není jasné, jak přesně je to skryté, když to Biden oznamuje světu v interview s Chuckem Toddem) v „odvetě za údajné“ vměšování do amerických prezidentských voleb a požádala CIA o koncepci plánu pro rozsáhlou tajnou“ kybernetickou operaci konstruovanou k obtěžování a „ztrapňování“ kremelského vedení.

Takže teď Obamova administrativa otevřeně vrhá celou sílu Spojených států do zastrašování cizích vlád a nejspíš i Julia Assange, aby se jí podařilo udržet kontrolu výkonné složky moci nad celým výkonem vlády. A vidí v tom někdo z médií mainstreamu problém? Chuck Todd a NBC ho v tom určitě nevidí. A všimněte si, že i NBC článek referuje o „údajném“ ruském vměšování, protože zatím nebyl prezentován ani náznak důkazu, který by dokazoval, že by vyšší ruští činitelé za hacknutím emailů Hillary opravdu byli. Kdo by ale potřeboval vůbec fakta, když má ke všemu svolná média lačně hlásající jakoukoliv propagandu, jaké je nutná k udržení u moci?

Bývalí důstojníci CIA zpovídaní NBC řekli, že piklení Bílého domu za potenciální kybernetický útok proti Rusku má už dlouhou historii. Řekli o nich, že nakonec nebyl žádný proveden, protože „žádná z těch možností nebylo zrovna moc dobrá a ani jsme si nemysleli, že by některý z nich byl nějak zvlášť účinný.“

Čímž však z Ruska vyvolali rychlou a hněvivou reakci…

Odpověď přišla dnes ráno, kdy Putinův mluvčí Dimitrij Peskov řekl, že „americká agresivita roste a hrozby vedení kybernetických útoků proti Rusku jsou bezprecedentní“ s dodatkem, že Rusko přijme „preventivní opatření.“

„Skutečnosti je, že agresivita USA nadále bezprecedentně roste a takovéto hrozby proti Moskvě a vedení naší země bezprecedentní jsou, protože tato hrozba byla vyslovena na úrovni amerického viceprezidenta,“ řekl Peskov citovaný AFP agentuře RIA Novosti. „Samozřejmě, že vzhledem k takovéto agresivní, nepředvídatelné linii musíme přijmout opatření k ochraně svých zájmů a poněkud rozložit rizika,“ řekl s dodatkem, že „takováto nevyzpytatelnost je pro svět nebezpečná.“