Při tom, co by mohlo být první oficiální odvetou proti Julianu Assangemu a Wikileaks od té doby, co tato organizace začala šířit hacknuté emaily od Podesty, tak dnes ráno WikiLeaks oznámila, že „aktivovala nouzové“ plány poté, co bylo jakousi státní stranou Assangemu odříznuto internetové spojení, což WikiLeaks oznámila tweetem. Bylo k tomu málo faktických podrobností kromě následného tweetu, v němž WikiLeaks veřejnost vyzývá k podpoře pomocí příspěvků.


  • WikiLeaks 
  • ✔@wikileaks
  • Internetová linka Juliana Assange byla jakousi státní stranou záměrně odříznuta. Aktivovali jsme příslušné nouzové plány. 
  • 7:33 AM – 17 Oct 2016

Předtím v neděli vznikly obavy, zda je Assange v pořádku, když Wikileaks tweetla něco, o čem si někteří mysleli, že jsou to „klíče mrtvého muže“, což jsou údajné šifrované kódy pro vysoce poškozující tajné dokumenty, které by byly odhaleny v případě Assangeho smrti.

Dokonce i bývalý výřečný Trumpův poradce Roger Stone se zapojil do tweetování, že „John Kerry pohrozil ekvádorskému prezidentovi „závažnými důsledky pro Ekvádor, pokud nebude Assange umlčen“ s dodatkem, že přichází „zprávy, že Britové dnes v noci vpadli na ekvádorskou ambasádu, přičemž Kerry požaduje, aby Británie odvolala jejich diplomatický status, aby bylo možno Assangeho sebrat.“