Londýnský muslimský starosta Sadiq Khan pokračoval ve své túře Spojenými státy na podporu Hillary Clinton vyhlášením, že imigranti přicházející na Západ by neměli být nuceni se asimilovat. Jeho komentář přišel těsně v patách tomu, jak tisk v Chicagu odhalil jeho vazby na radikálního vůdce Národ islámu Louise Farrakhana.


Pan Khan, který byl v květnu 2016 zvolen londýnským starostou, rovněž své cesty využil k tvrzení, že republikánský kandidát Donald Trump „hraje do karet“ Islámskému státu. 

Jeho cesta tam funguje v opačném směru než americká návštěva bývalého vůdce UKIP Nigela Farage, který na straně Donalda Trumpa přináší poselství povzbuzující k porážce politického establishmentu.

Pan Khan naopak tvrdí: „Jedním z poučení platných po celém světě je to, že přístup nechat to být nebo držet se zpátky při sociální integraci nefunguje. Potřebujeme pravidla, instituce a podporu, abychom lidem umožnili se integrovat do soudržných komunit a abych se vyhnul pochybnostem, tím nemyslím asimilaci, myslím integraci, a v tom je rozdíl.“

Dodal: „Lidé by neměli odhodit svou kulturu a tradice, jen proto, že přijdou do našich měst a zemí.“

Británie a zvláště oblasti Východního Londýna, které převážně pro pana Khana hlasovaly, v současnosti trpí muslimskou ghettizací, děsivou mírou nezaměstnanosti muslimských žen, vnitřními debatami obklopujícími zákaz burek a probíhajícími problémy jako mrzačení ženských genitálií, antisemitismus a homofobie uvnitř muslimských komunit.

Podle plánů pana Khana by nebylo třeba, aby kteroukoliv z těchto „kultur nebo tradic“ muslimští migranti v Západních zemích opustili.

Podle VOA News se pan Khan prohlásil za „velkého fanouška“ Hillary Clinton s dodatkem: „Hrajeme přímo do karet těm, kdo se snaží nás rozdělit, tj. extremistům a teroristům celého světa, pokud snad naznačujeme, že není možné být jak zastáncem Západních hodnot, tak být i muslimem.“

Pan Khan byl opakovaně kritizován za napojení na bývalé zadržované z Guntanamo Bay stejně jako na známé muslimské extremisty ve Velké Británii. Jeho vystoupení byla široce prezentována britskými médii, avšak běžně ignorována politickým establishmentem.

Rovněž sliboval zakázat obrázky nedostatečně zahalených žen v reklamách v Londýnském metru.

Nedávno Breitbart London odhalil, že pan Khan jmenoval pro tým Radnice poradce spojeného s extremisty.

Zdroj: breitbart.com