USA nechtějí zveřejnit dohodu o Sýrii, protože světová veřejnost pochopí, kdo a co neplní, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. „Nechtějí to zveřejnit snad jen proto, že světové veřejnosti, americké a ruské veřejnosti pak bude jasné, kdo a co ve skutečnosti neplní", řekl Putin novinářům. …


„Domluvili jsme se o tom, že mají být odděleny Fronta an-Nusrá a jí podobné, a mají být ukázáno, kde se nacházejí, a kde se nacházejí tak zvané zdravé síly. Co ale vidíme nyní? Vidíme nikoli oddělení teroristů od zdravé části opozice, nýbrž pokusy o přeskupení těchto teroristů", dodal prezident.

V pátek večer se měla konat schůzka Rady bezpečnosti OSN o Sýrii, byla však zrušena na návrh USA a Ruska. Stálý zástupce RF při OSN Vitalij Čurkin novinářům v pátek oznámil, že schůzka byla zrušena, „protože USA nejsou ochotny poskytnout dokumenty členům Rady, a ani je detailně popsat".

V souvislosti s tím, že Washington není ochoten zveřejnit detaily dohody o Sýrii, vyjádřil Čurkin pochyby o tom, že bude schválena rezoluce RB OSN na její podporu.