Konspirační teoretici budou z tohoto dne mít bohatou sklizeň. V jednom z emailů hacknutých z Gmailového účtu Colina Powella píše, že se právě vrátil z fámami opředeného Bohemian Grove – tedy z místa, které Washington Post popsal jako takové, kde „bohatí a mocní nepřístojně vyvádí“ – a většina účastníků tam nebude volit Donalda Trumpa a vidí ho jako „katastrofu“. Powell dále hlásil, že „jen málo jich nebude volit Hillary a ti budou volit kandidáta třetí strany.“


Zde je celý email Powella z 24. července 2016, který hackly DCLeaks a dostal se k němu Breitbart News přes heslo poskytnuté touto hackerskou skupinou jejich reportérovi:

Petře, jsem zpět z Bohemian Grove. Překvápko nad překvápko, seděl jsem párkrát vedle Stephena Harpera a pěkně jsme pokecali. Účastníci Grovu vědí, že Trump je katastrofa. Většina bude volit proti němu, ale přeci jen trocha z nich nebude volit Hillary a budou volit kandidáta třetí strany. Dějí se tu divné věci. Jinak je ale u Powellů všecho fajn. V srpnu na pár dnů vyklouzneme. Samozřejmě, že tě rád uvidím. Dej mi vědět, kdy se ti to bude hodit. Stephenovi jsem řekl, že se ve svém novém místě v životě cítíš docela spokojený.

Měj se fajn, Colin

Tento email byl adresován kanadskému politikovi a právníkovi Peterovi Gordon MacKayovi, bývalému poslanci kanadského parlamentu, který také sloužil jako generální prokurátor na ministerstvu spravedlnosti, jako ministr spravedlnosti, ministr národní obrany a ministr zahraničí.

V emailu zmiňovaný Stephen Harper sloužil od 6. února 2006 do 4. listopadu 2015 jako kanadský ministerský předseda.

Bohemian Grove je tábořiště na 2 700 akrech v Monte Rio v Kalifornii, které slouží jako shromaždiště vrcholných politiků a podnikatelů. Výroční významná tajná shromáždění na tomto místě probíhají v červenci po dobu dvou týdnů a Powell se podle svého psaní účastnil shromáždění letos v červenci.

MacKayovi v předchozím emailu psal o politice nepřinášení komunikačních zařízení na Bohemian Grove.