Z americké vojenské základny Panzer Caserne v Stuttgartu ukradli pistole a další zbraně a vojenskou výbavu, píše list Stars and Stripes. „Mezi odcizenými předměty je několik poloautomatických pistolí, jedna malorážní puška a brokovnice," sdělil zástupce Správy pro vyšetřování trestných činů v armádě USA (CID) Chris Grey. Přesný počet ukradených zbraní uveden nebyl.


Podle Stars and Stripes se zbraně ztratily tento měsíc. CID tento případ vyšetřuje. Jednou z verzí je díra v plotu základny, přes kterou mohl zločinec proniknout do zbrojnice.

„Vyšetřování zatím pokračuje, posuzujeme všechny možné varianty. V dané etapě se nám nezdá, že někdo cizí ukradl zbraně a věci, nebo že někdo prolomil ohradu, ale naprosto vyloučit tuto verzi nemůžeme," prohlásil Grey.

Neupřesnil název základny, kde došlo k incidentu. O tom, že jde o Panzer Caserne, list zjistil od vojáka, který nebyl zplnomocněn mluvit s novináři.  

List upozornil na to, že ke krádeži zbraní došlo v době prohlubujících se v Německu bezpečnostních problémů v souvislosti s celou řadou teroristických útoků v posledních dnech.