25. července postoupila Syrská armáda úspěšně do průmyslové oblasti města Aleppo Layramoun, kde osvobodila tucet budov. Po osvobození cihelny, cukrovaru, továren Sabbagh, továrny Bana, továrny Shabareq a oblasti „nákupního střediska Marketna“ se Syrská armáda probila ke křižovatce Al Barrad. Jsou tam hlášeny těžké boje. Jestli si provládní síly zabezpečí křižovatku Al Barrad nesmírně tím budou podlomeny logistické schopnosti skupin militantů operujících v Aleppu.


26. července Syrská armáda dále postoupila na jih od statků Mallah, čímž si zabezpečila komplex Castello a rozšířila kontrolovanou zónu podél strategické dálnice Castello.

To Syrské armádě umožní nabýt na hybnosti podél dálnice Castello ze severu i z jihu, přičemž odřízne jednotky militantů v Bani Zeid a v Mládežnických internátech od hlavních sil militantů. Kurdská YPG toho nejspíš využije, aby Mládežnické internáty zabrala a pomohla tak Syrské armádě vytlačit militanty z Bani Zeid. Tento manévr bude strategicky znamenat uzavření úplného obležení militanty kontrolovaných oblastí města Aleppo.

Syrské a ruské válečné letouny vedly v Sýrii série náletů proti teroristické skupině ISIS u měst Palmyra a Deir Ezzor. Tryskové bitevníky bombardovaly cíle ISIS východně od Palmyry a v regionu Arak, čímž tam zničily taktické jednotky teroristů a jejich bojová postavení.

Ruské válečné letouny kromě toho vedly nálety na Deir Ezzor, kdy věnovaly zvláštní pozornost údolí Thayyem, kde tato teroristická skupina soustřeďovala živou sílu před výpadem proti jednotkám Syrské armády obklíčeným v tomto městě. Tento výpad ruské nálety zmařily. Ruské tryskové bitevníky rovněž vedly nálety u letiště T4. Avšak žádné informace o ztrátách teroristů ISIS odsud nepřišly.