14. červenec začal tvrzeními rebelů o obětech pro-Assadovského kontingentu operujícího v Khalidiyah v Aleppu. Boje začaly v noci a svou zuřivost si udržely i přes den. Do večera Syrská arabská armáda (SAA) ohlásila, že si obsadila továrnu al-Kornia na ose Layramoun-Khalidiya v Aleppu. Jde o důležité vítězství, protože se tím rozrušuje mezera oddělující prorežimní síly na statcích al-Mallah od jejich spojenců v severním Aleppu, čímž se vládní síly více blíží úplnému obklíčení teroristických sil uvízlých uvnitř města. Další snahy o uzavření této mezery, která se táhne podél toho, čemu říkají fronta silnice Castillo, naráží na odpor bojovníků frakce s rebely spřáhlých gangsterů Nour al-Din al-Zenki.


Necelou míli na sever odsud ohlásily síly Turkmenů operující pod názvem ‚Sultan Murad‘ zničení 14,5 mm velkorážného kulometu útokem pomocí rakety TOW. Tento rychlopalný kanón střežil vládní pozice na farmách al-Mallah.

Islamistický gang ‚Faylaq al-Sham‘ zničil východně od Aleppa 130 mm kanón řízenou protitankovou střelou Kornet.

Islamistický stát publikoval video dokládající sestřelení bojového vrtulníku Syrských arabských sil Mi-24 u Východní Ghouty u Damašku. Při jeho zřícení zahynuli oba muži posádky, a jelikož k tomu došlo jen pár kilometrů od damašského letiště, tak to dokazuje, že tato oblast je pořád ještě útoky ISIS zranitelná.

Islamistický stát rovněž zveřejnil video z místa pádu Mig-23 u Deir ez-Zor. Zahynuvší pilot byl údajně plukovník Maher Jaber z Beit al-Marj.