Důraznější volání po náhradě demokracie islámem a po tom, aby ženy, které nenosí závoj, byly znásilňovány, se ve Švédsku objevují na veřejných místech. Obrázky plakátů, kterými jsou oblepeny objekty na ulicích v Nybro, Småland, cirkulují na sociálních médiích. Na jednom z plakátů se anglicky píše: „Ženy, které nenosí šátek na hlavě, si žádají o znásilnění.“ Na dalším stojí: „Žádnou demokracii. Chceme jen islám,“ hlásí Fria Tider. Tyto plakáty byly ohlášeny policii, která v současnosti vyšetřuje, kdo je tam rozmístil, ale přiznává, že v tomto okamžiku neví, kdo je za tím.

Tyto plakáty přichází jen týdny poté, co se v sousedním Emmaboda objevilo množství plakátů se vzkazem „Multikulturalismus je špatnost pro vaše děti a vaše vnoučata.“ Tyto plakáty však nesly znak ‚Nordfront‘, tj. švédské odnože Severského hnutí odporu, čili nacionálně socialistického hnutí. Rovněž byly stylizovány, aby vypadaly jako zdravotní varování umístěná na balíčcích cigaret.

Avšak ty islamistické plakáty na rozdíl od plakátů od Nordfront obsahují jen prostý bílý text na prostém tmavě šedém pozadí bez jakéhokoliv loga či označení ukazujícího, kdo je tam umístil. V důsledku toho tedy zatímco někteří tvrdí, že je tam umístili nově příchozí žadatelé o azyl s agendou propagovat ve Švédsku islám, tak jiní tvrdí, že by to mohla být i práce Švédů, kteří se tím snaží proti imigrantům „podněcovat nenávist“.

V tomto ohledu vzniklý spor značně připomíná nedávný případ, při němž byly do poštovních schránek v Manchesteru v Anglii vhazovány výzvy k Britům, aby se na veřejnosti neprocházeli se svými psy, protože tato oblast je udržována „v čistotě“ pro muslimy.

„Jako občané multikulturního národa, který žije v Británii, musíte být poučeni, abyste chápali a respektovali kulturní dědictví a životní styl muslimů, kteří tu žijí spolu s vámi,“ uvádí se na letácích.

Ty distribuovala skupina zvaná Veřejná čistota, která na své webové stránce uvedla, že jejich záměrem je odstranit v Británii z veřejné scény všechny psy a udržovat muslimy v čistotě. „Až nebudou psi na veřejnosti povoleni, budou moci muslimové konečně žít své životy s tím, že tíže tohoto břemene z nich už přeci jen bude sňata a beze strachu, že budou poskvrněni vlastním pochybením,“ argumentovala tato skupina.

Nebylo ale jasné, kdo je za touto kampaní, která na síti vyvolala spor ohledně toho, zda je to práce islamistických fundamentalistů nebo britských nacionalistů či jde o operaci pod falešnou vlajkou.

Zdroj: breitbart.com