Zuckerberg říká, že sní o druhu techno-telepatie, v rámci které by lidé zachytili a sdíleli své myšlenky a pocity přímo ze své hlavy. Mnoho z vás si pravděpodobně myslí, že scénář o světě, ve kterém jsou všichni napojeni na matrix je jako z hororu, tomuto miliardáři se však podařilo přesvědčit obrovské množství lidí shodit obranné štíty a sdílet na Facebooku každý malý detail svého života s přáteli, cizinci i inzerenty.


Zuckerberg zmínil, že již probíhá podle jeho slov „bláznivý“ vědecký výzkum, který by mohl tento sen proměnit ve skutečnost. Vědci údajně již přišli na to, jak přemístit vzpomínku na cestu z bludiště z mozku jedné myši do mozku druhé. „Ta myš byla schopná dostat se z bludiště, aniž by ho někdy předtím viděla. To je přesně jako z Matrixu, ne?“

Dále se zmínil o experimentu na Univerzitě v Berkeley, v rámci kterého byli vědci schopni předpovědět, co si lidé myslí, pomocí MRI skenu. Pokud vám toto zní strašidelně, možná vás trochu klidní, že Zuckerberg také přemýšlí nad tím, jaké by technologie, která by umožnila číst myšlenky jako knihu, měla následky. „Existuje spousta etických otázek a problémy, jak to lze udělat dobře,“ říká.

Facebook se momentálně nechystá číst myšlenky svých uživatelů, Zuckerberg se však domnívá, že telepatie se může stát skutečností během příštích padesáti let.

    Zdroj: thesun.co.uk