USA by neměly odtajňovat nikdy dříve nezveřejňovanou část zprávy speciální komise o teroristických činech 11. září 2001. Prohlásil to v rozhovoru pro NBC ředitel CIA John Brennan. Šéf CIA argumentoval svůj postoj tím, že materiály obsahují pouze předběžné závěry, mimo jiné vyvozené v roce 2002, později byly upřesněny a doplněny. Podle jeho slov obsahují zmíněné dokumenty „správné i nesprávné údaje".


Bojovníci Al-Káidy se zmocnili čtyř dopravních letadel a zamířili dvě z nich na věže Světového obchodního centra (WTC), a dvě další – na Pentagon a pravděpodobně také na Bílý dům nebo na Kapitol.

Jak ubezpečil Brennan, pozdější rozbor zprávy ukázal, že „neexistují žádná svědectví, že vedení Saúdské Arábie nebo úředníci království finančně podporovaly Al-Káidu.

Brennan zdůraznil, že bude-li se hovořit o zmíněných tajných dokumentech, „může se někdo na tuto neprověřenou informaci v případě jejího zveřejnění začít odvolávat".

Přitom ředitel CIA zdůraznil, jak významné jsou vztahy mezi Washingtonem a Rijádem. „Naše vztahy se Saúdskou Arábií jsou velice pevné", řekl Brennan. „Taková je situace v ekonomické sféře, v politické a vojenské a také v oblasti rozvědky".