Americká vláda se zařizuje na potenciální masové občanské nepokoje po celých Spojených státech nákupy vybavení ve vojenském stylu pro tyto nepokoje určeného policejním útvarům po celé zemi. Podle Sandler Research poptávka po dohledových dronech a po pohotovostním vybavení ke „zvládání ohromných davů a protestujících demonstrantů“ významně vzrostla. Patriotrising.com hlásí:


Očekává se, že do konce roku 2020 vygenerují systémy kontroly nepokojů výnosy přes 3,5 miliardy US dolarů“ s tím, že Severní Amerika se stává oblastí, kde primárně po bouřích ve Fergusonu v Missouri v roce 2014 dochází k nárůstu pokročilejší výzbroje kvůli „militarizaci policejních útvarů a agentur vynucování zákona“.

Nákupy akustických zařízení dalekého dosahu, metel, obušků a obrněných vozidel, kterých lze použít k „rozptýlení, kontrole a zatýkání lidí zapojených do nepokojů a protestů,“ jsou rovněž na vzestupu.

„Předpokládá se, že poptávka po takovýchto zařízeních během několika následujících let poroste,“ konstatuje zpráva s tím, že i úřady v Íránu, Egyptě, Rusku, Číně a Thajsku už také utrácí větší částky za zařízení ke kontrole nepokojů před potenciálními bouřemi.