Americký byznysmen a investor Jim Rogers prozradil, proč investuje své prostředky do akcií ruských společností, a kromě toho předpověděl prudký pokles ekonomiky v USA a v Německu. Rogers mluvil o připravenosti získat akcie společností Bašněfť a Alrosa. „Jsem přesvědčen, že to bude úspěšná transakce", cituje milionářova slova RIA Novosti.


Kromě toho Rogers plánuje investice do ruského agronomického průmyslu a do turistického sektoru. „S optimismem se dívám na ruskou turistiku", řekl.

Jimimu Rogersovi už patří podíly v letecké společnosti Aeroflot, v Moskevské finanční burze a u výrobce hnojiv FosAgro. Investoval také do ruských státních dluhopisů.

„Přede dvěma nebo třemi týdny jsem získal krátkodobé ruské státní obligace. Koupil bych jich víc, kdyby byla taková možnost. Stále více lidí si začíná uvědomovat, že Rusko je dobré místo pro investování", řekl Rogers.

Vysvětlil, že Rusko není zatížené dluhy, na rozdíl od USA nebo Portugalska. „Ruská ekonomika prožívá těžkosti, ale Ameriku ještě čeká silný pokles,  a ani v Německu ještě ke značnému poklesu nedošlo", řekl Rogers.