Všichni lidé na palubě letadla Boeing 737-800, které havarovalo na letišti Rostovu na Donu zahynuli, oznámil agentuře RIA Novosti zdroj v regionálních mimořádných službách. Letadlo společnosti Fly Dubai, které letělo z Dubaje, spadlo na levé straně přistávací dráhy při přistání za špatné viditelnosti v 3.40 msk. Oficiální mluvčí Ministerstva dopravy oznámil RIA Novosti, že letadlo havarovalo při opětovném nasazení na přistání.


Jak oznámili ve Vyšetřovacím výboru, při dotyku se zemí letadlo explodovalo. Podle předběžných údajů zachytilo zadní části zemi, oznámil zdroj v mimořádných službách regionu. Podle informace Hlavní správy Ministerstva pro výjimečné situace pro Rostovskou oblast letadlo při přistání zachytilo křídlem přistávací dráhu, začalo se rozpadávat na kusy a vznítilo se. Před katastrofou kroužilo přes dvě hodiny nad letištěm, oznámila služba sledování letů Flight Radar.

Příčinou katastrofy mohlo být špatné počasí. Podle slov gubernátora Rostovské oblasti Vasilije Golubeva, jiné verze kromě nepříznivých povětrnostních podmínek se neprojednávají.

Podle upřesněných údajů bylo na palubě letadla 62 lidí: 55 cestujících včetně 4 dětí, a 7 členů posádky. MVS zveřejnilo seznam zahynulých. Většinu cestujících tvořili občané Ruska, bylo mezi nimi také pět cizinců. Posádka letadla se skládala z občanů různých zemí, mezi nimi byl jeden Rus.

Prezident Ruska Vladimir Putin vyjádřil soustrast rodinám obětí katastrofy a nařídil gubernátorovi Rostovské oblasti a hlavě MVS, aby udělali všechno potřebné pro příbuzné zahynulých.

Záchranáři sbírají tělesné pozůstatky zahynulých. Na místě katastrofy byla nalezena „černá skříňka", oznámil zdroj RIA Novosti v mimořádných službách. Vyšetřovací výbor Ruska zahájil trestní stíhání, do vyšetřování se zapojily dopravní prokuratura a komise Mezistátního leteckého výboru.