Syrská arabská armáda (SAA) se svými spojenci pokračuje v jihovýchodním Aleppu ve střetech s ISIS. Ve středu provládní síly zabraly vesnice Shabib, Kharbeel, Akeel, Al-Qlay’at a Sirada na planinách Khanasser, čímž rozšířily nárazníkovou zónu podél strategické zásobovací trasy do Aleppa. V sériích neúspěšných pokusů o útoky v Tal al-Aiss bylo zabito nejméně 26 členů al Nusra a Jund al-Aqsa. Nejsou však žádné náznaky, že by militanti v této oblasti s pokusy o protiútoky skončili.


Syrské a ruské válečné letouny zintenzivnily nálety na pozice ISIS v Palmyře. Podle zpráv se tyto letecké operace soustřeďují na oblasti as-Sawwanah a al-Bayarat poblíž města. Jednotky syrského dělostřelectva rovněž bušily do pozic militantů v ropou bohatém regionu Jezl.

ISIS mezitím zahájila ofenzivu ve východních a jihovýchodních částech provincie Homs s útoky na bašty loajalistů v lomu al-Maqale’a, Thanieyeh al-Rajmeh a Dhuhour al-Hayyal. Tyto útoky SAA odrazila.

SAA zahájila ofenzivu na baštu ISIS u města Quaryatayn. Teď tam probíhají střety.

9. března byly hlášeny sporadické střety mezi civilisty a militanty ISIS ve městě Raqqa, tj. v hlavním městě tohoto samozvaného Kalifátu v severovýchodní Sýrii. ISIS na to reagovala zřízení dalších kontrolních stanovišť a novou vlnou zatýkání po celém městě. Před tím přicházely série zpráv, že asi 200 bojovníků změnilo stranu a zabralo část města Raqqa.