Do provincie Homs přijelo více než 60 ruských námořních pěšáků. Jejich úkolem jsou konzultace a výcvik syrských vojsk při organizaci útoku na starobylé město Palmyra. Islamistický stát před příjezdem ruských námořních pěšáků zaútočil na vesnice Al-Bayarat a Al-Dawa. Syrská arabská armáda (SAA) toto útoky odrazila a své pozice udržela.


Po příjezdu ruských námořních pěšáků 67. Brigáda a 18. Tanková divize spolu s bojovníky domobrany Národních obranných sil z Homsu zahájily protiútok pod velením ruských vojenských poradců a obsadily vesnici Al-Bayarat.

Militanti Daesh byli nuceni k ústupu. Provládní síly, místní milice a bojovníci Hizballáhu v součinnosti se syrským a ruským letectvem připravují zahájení rozsáhlé operace k vyhnání radikálních islamistů z Palmyry.

V sobotu 5. prosince byly obnoveny těžké boje mezi SAA a teroristy západně od Palmyry. Bojovníci Daesh údajně utrpěli těžké ztráty.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]