Brigádní generál Svobodné syrské armády (SSA) Hosam Al-Awak potvrdil Sputnik Arabic, že SSA má k dispozici kopie ropných smluv na nákup ropy u teroristické organizace Daiš (arabská zkratka pro IS, pozn. red.), podepsaných tureckou stranou. „Máme kopie smluv týkajících se transakcí s ropou, uzavřených mezi tureckou stranou a Daiš… Kromě toho máme i fotografie, potvrzující to, že automobily Toyota, zakoupené v Kataru, se dostaly do Sýrie spolu s obrněnou technikou, používanou bojovníky k převážení svých vůdců", řekl Al-Awak.


„Turecká rozvědka využívá těchto smluv (uzavřených s extremistickými skupinami) i k dosažení jiných cílů: získali možnost přivlastňovat si závody a laboratoře v Aleppu a využívat je tak, aby přinášely prospěch tureckým společnostem", dodal brigádní generál.

Kromě toho zdůraznil, že Muslimské bratrstvo dozíralo v Sýrii na tyto (extremistické) organizace, cílem jejich kurátorské činnosti bylo skoncovat se Svobodnou syrskou armádou a dalšími umírněnými skupinami.

Kromě toho Al-Awak dodal, že od samého začátku syrské krize v roce 2011 Turecko různými způsoby podporuje akce islamistů a teroristů v Sýrii proti umírněným skupinám.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]