Americké tajné služby prověřují informaci o nabourání do elektronické pošty ředitele CIA. Jak už bylo řečeno, poštovní schránku Johna Brennana naboural školák. Chlapec už poskytl několik interview velkým médiím. Američtí novináři píší, že skandál s dopisováním bývalé ministryně zahraničních věcí USA Hillary Clintontonové nikoho ničemu nenaučil. Brennan, stejně jako Clintonová, používal osobní elektronickou poštu pro pracovní korespondenci a používal svou poštovní schránku na stránkách AOL.


Hacker řekl v interview pro New York Post, že nabourat se do schránky Brennana nebylo složité. A byly v ní odhaleny velmi cenné informace, včetně soukromých. Kromě toho se tam našly údaje více než desítky vysoce postavených pracovníků americké rozvědky, a také dokumenty, týkající se značně tvrdých metod vyslýchání osob, podezřelých z terorismu.

Chlapec řekl, že k tomu, aby se dostal ke všem těmto údajům, stačilo pouze jednou zatelefonovat: spojil se s providerem, u kterého je registrován účet Brennena, a poprosil ho o změnu hesla. Takovým způsobem získal přístup k registračním údajům a poště náčelníka CIA. Podle stejného schématu se hacker naboural do pošty ministra vnitřní bezpečnosti Jeha Johnsona.

Mimochodem, oficiální zástupci americké rozvědky a tajné služby zatím mlčí. Ačkoliv některá média s odkazem na své zdroje ve zpravodajských službách sdělují, že informace o nabourání byla potvrzena.

O samotném hackerovi není příliš mnoho známo. Představil se jako žák vyššího ročníku, není muslim. Podle jeho slov se naboural do pošty vysoce postavených úředníků, aby vyjádřil nesouhlas se zahraniční politikou USA. On sám se spojil s novináři a vyprávěl o nabourání do techniky. Aby potvrdil svá slova, hacker uveřejnil řadu získaných dokumentů a také seznam kontaktů Brennana. Všechno to umístil na Twitteru, ale brzy jeho účet zablokovali.

Hacker už si vybral další oběť — je rozhodnut nabourat se do pošty náměstka ministra obrany USA Roberta Worka. Na otázku novinářů, jestli se nebojí trestního stíhání, odpověděl, že si bere příklad z bývalého pracovníka CIA — známého odhalitele Edwarda Snowdena. Zatím nebezpečí necítí, ale kdyby něco, je připraven „utéct do Ruska a flákat se tam se Snowdenem", cituje ho Sky News.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]