Co je to konspirační teorie? Jaké poselství nese? Konspirační teorie: termín používaný pro skutečnost, která se střetává s tím, čemu věříme nebo jsme věřili po dlouhou dobu. Může působit jako kognitivní disonance – termín, který je používaný v psychologii a popisuje pocit nepohodlí, který bývá konfrontován se dvěma nebo více názory. To tedy vypovídá o tom, že máme uvnitř sebe spínač, který nás udržuje v pocitu pohodlí a zabraňuje, abychom se cítili nepohodlně nebo nestabilně.

Níže je 8 teorií, které jsou uváděny právě jako konspirační… Čemu věříte a čemu ne, to je na vás.

The black budget

Černé úniky… Konspirační teorie nebo skutečnost, před kterou stále zavíráme oči? Tyto finanční úniky byly zčásti odtajněny. Tomu však nebyla věnována přílišná pozornost. Když však Edward Snowden odtajnil dokumenty o tom, že tyto černé rozpočtové úniky opravdu probíhají, vše se změnilo. Ovšem i přesto, že vše bylo odtajněno a vysvětleno, se najdou ti, kteří to stále nevidí a nedůvěřují tomu. Zde je článek, který o tomto tématu hovoří detailněji.

11. září

Tragédie, která se stala osudného 11. září zasáhla mnoho rodin, mnoho lidí. Ovšem velká část těchto rodin postižených touto událostí zpochybňuje její nahodilost. Mainstreamová média samozřejmě sehrála důležitou roli v tom přesvědčení veřejnosti, že se stala hrozná věc – tedy teroristický útok na dvojčata.

Podle posledních průzkumů veřejného mínění však více než 150 milionů lidí nevěří v oficiální vysvětlení, což je dobře, jde tedy vidět, že si lidé začínají sundávat růžové brýle a snaží se nahlížet na události vlastními prostředky.

Co se tedy stalo ve skutečnosti? Možné podezření je na řízenou demolici.

Zde je článek, který o této teorii hovoří detailněji.

UFO

Tato konspirační teorie je na podobné úrovni jako teorie o 11. září. Ovšem přinejmenším polovina Američanů si myslí, že nejsme ve vesmíru sami. A to je opět pouze hodnota v rámci Ameriky. A jak je na tom zbytek světa? Troufám si říci, že velmi podobně. Dokonce čtvrtina Američanů věří, že nějaká mimozemská rasa navštívila naši planetu a byla tady delší dobu.

Proč tomuto lidé věří? Naznačuje to mnoho lidí, vědců i odborníků. Je tedy důležité věřit především jim, nikoli médiím, které manipulují s informacemi podle potřeby vládnoucích. Dr. Brian O'Leary poznamenal, že existuje mnoho důkazů o tom, že ve vesmíru nejsme sami (v tak velkém prostoru je to dosti logické). 

Geoinženýrství

Znáte chemtrails? Bílé čáry na obloze? Ano, možná se nad tímto pozastavujete, jak je to krásné, obzvláště děti, ovšem pravda je jinde. Jedná se o vstřikování stratosférických částic do atmosféry. Dr. Matthew Watson, PhD, je jedním z odborníků, kteří před tímto varují. 

Některé částice ve sprejích:

  • sírany, kyselina sírová, oxid siřičitý
  • oxid titaničitý
  • karbid křemíku
  • uhličitan vápenatý
  • aluminium
  • oxid křemičitý
  • oxid zinečnatý

Toto téma by si zasloužilo naši vyšší pozornost. Jak už bylo zmínění i u jiných témat, i u této teorie je odpor především mainstreamových proudů. Proč asi? Něco skrývají?

Zde je článek, ve kterém se dozvíte více.

Skupina elitních lidí

Každou chvíli se mluví, píše o jednom procentu lidí, kteří mají schopnost využívat větší bohatství naší země. Po  Occupy Wall Street hnutí tomu také začíná více lidí dávat možnost, co se týče pravdivosti.

Skupina elity má pod kontrolou naše zdravotnictví, finance, školství, potraviny, politiku, média i finanční odvětví a přispívají k vojensko-průmyslovému komplexu.

To bylo prokázáno ve studii  Síť globálního řízení společnosti, která pojednávala především o malé skupince firem, a to především bankách, které mají nepřiměřenou moc nad globální ekonomikou.