Tento byznys magnát je teď srovnáván se zlosynem ze Supermana Lexem Luthorem. Elon Musk se jasně v roce 2016 zapojuje do závodu o Super-zlosyna vesmíru, protože v „Nedávném show se Stephenem Colbertem“ uvedl, že existují dva způsoby, jak učinit Mars pohostinným pro lidi. Existuje pomalý způsob a rychlý způsob, a k oběma, řekl Musk, patří oteplování planety.


Pomalý způsob je zaplavit planetu skleníkovými plyny a způsobit během let něco na způsob marsovské klimatické změny. Ta rychlá cesta je daleko … zajímavější.

„Rychlá cesta je shazovat na póly termojaderné zbraně,“ řekl Musk s úplně vážnou tváří. „Jsi super-zlosyn!“ řekl Colbert. „Supermana neřekne: ‚Pojďme házet jaderné bomby.‘ Chlape, to je na Lexi Luthorovi.“

Takový by byl jeden způsob, jak to udělat. A jak navrhuje, že by to šlo udělat dostupným způsobem? Proč se ptáte, přeci s jeho opakovaně použitelnými raketami SpaceX. Poslední test této technologie, k němuž patřilo přistání této lodi na plováku do oceánu, dost monumentálně selhal, když se to převrátilo a explodovalo.

Ale do dvou či tří let, řekl Musk Colbertovi, to bude připraveno pro lidské pasažéry. Ano, opravdu – Musk si myslí, že lidé jako vy nebo já by mohli naskočit na koráb SpaceX a začít poletovat po vesmíru.

Je to už připravené? Bude to muset být: SpaceX opravdu chce během pár let použít své opakovaně použitelné rakety k převážení astronautů NASA na Mezinárodní kosmickou stanici, řekl Musk.

Co by na tom mohlo dopadnout špatně?