Nyní je ve Francii ilegální, aby společnosti obyvatelům zavíraly vodu, i když si nemohou dovolit platit účty. Francie je ve varu. Nejdřív prošla legislativa zakazující obchodům vyhazovat jídlo, a pak na povrch pronikla zpráva od podněcovatelů tohoto hnutí, že mají aspirace stát se globálním hnutím, a teď soud v této zemi vydal výnos, že zavřít komukoliv vodu je protiústavní i těm, kdo za ni nejsou schopni platit.


Co tento výnos znamená, je, že společnosti nebudou mít jinou volbu než pokračovat v dodávkách vody domácnostem, i když ty si nebudou moci dovolit za ni platit účet.

Jak hlásí InvestmentWatchBlog.com:

[quote align="center" color="#999999"]

V pátek Ústavní rada potvrdila totální zákaz zavírání vody zavedený v roce 2013 do francouzského zákoníku, který ale zpochybňoval dodavatel Saur. Rada „zaujala stanovisko, že zásah do svobody kontraktu a svobody podnikání vznikající tímto zákazem zavírání dodávek vody není zřetelně nepřiměřený cíli prosazovanému touto legislativou, uvádí se v rozhodnutí vydaném na její webové stránce.

Společnost Saur podala prioritní žalobu na zpochybnění ústavnosti (QPC) poté, co ji jeden z jejích zákazníků v Picardy žaloval za zavření vody. Ústavní rada „zamítla tyto námitky dodavatele vody, který odmítal nepřiměřené vměšování do svobody kontraktu a svobody podnikání.“

Brottes je zákon z 15. dubna 2013, z něhož vychází prováděcí vyhláška z 27. února 2014 zakazující všem distributorům zavírat dodávky vody trvalým obyvatelům, i když se za ně neplatí, a to po celý rok. Ten samý zákon také stanovuje tento princip pro zimní vypínání elektřiny a plynu ve prospěch všech spotřebitelů bez ohledu na jejich příjem.[/quote]

Voda je základní nezbytností pro život, měli by k ní tedy mít přístup ti, kdo ji potřebují, vždy – bez ohledu na to, zda ji platí? Podělte se o své názory v části komentářů níže.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: trueactivist.com