Ruská věda je na světové špici. Dokazuje to unikátní bezpečnostní systém, který nemá obdoby. „Tam, kde je potřeba opravdová bezpečnost, tam pracují naše čidla“, říká v rozhovoru pro Sputnik generální ředitel společnosti Skichel Pavel Skirněvskij. [quote align="center" color="#999999"] Pane Skirněvskij, povězte nám, proč je vaše technologie, jak sám tvrdíte, unikátní? Proč je nejlepší na světě?

Všechna naše technika popírá fyzikální zákony, které známe z učebnic. Když jsem se učil na univerzitě, začal jsem experimentovat s elektronikou. Během pokusů jsem objevil nová zákony, podle nichž funguje elektrostatika. Na základě těchto nových zákonů jsem zkonstruoval zařízení.

Zvláštností zařízení bylo, že v něm neteče elektrický proud. Jedná se o nový typ techniky, která funguje díky elektrickému náboji. Tato technika nepotřebuje ke svému fungování nepotřebuje elektřinu.

Zatím tuto technologii neumíme plně využít. Pořád jsme ve stádiu, kdy, lidově řečeno, zatloukáme hřebíky mikroskopem.

Na základě této technologie byl vytvořen bezpečnostní detektor, který umožňuje chránit celé podniky, domy nebo lokální zóny.

Ve vašem týmu jsou pouze Rusové nebo se vám podařilo nalákat vědce ze zahraničí?

V mé společnosti pracují nejlepší experti na světě. Jsou to doslova brilianty svého oboru. Všichni jsou Rusové. Tolik zlatých rukou a zlatých hlav jaké má Rusko nikde ve světě na jednom místě nenajdete.

Kdo vaší unikátní technologii používá?

Naším zařízením jsou vybaveny nejdůležitější objekty Ruské federace. Všechny zásoby zlata a finančních prostředků, které se nachází v centrální úschovně ruské centrální banky hlídají naše přístroje.

Naše zařízení chrání stovky muzeí jako třeba Treťjakovská galerie, dále například průmyslové objekty. Nikdo kromě nás nemůže zajistit bezpečnost na takové výši. My můžeme pracovat i v nejtěžších podmínkách, nehledě na vibrace, záření a výboje. Zkrátka za jakýchkoli podmínek.

Našimi přístroji jsou vybaveny citlivé vojenské objekty, jako základny Vzdušných a kosmických sil. A samozřejmě, naše zařízení střeží bezpečí v rezidencích nejvyšších ruských vládních představitelů.

Tam, kde je potřeba opravdová bezpečnost, tam pracují naše čidla.

A v zahraničí? Exportujete do jiných států?

Nejdříve jsme začali exportovat naše zařízení do Jižní Koreji Tam jsme dodali naše ochranné zařízení pro nejdůležitější vládní budovy, pro tamní jadernou elektrárnu a metalurgickou firmu POSCO.

Dále jsme naší produkci dodali do Německa, Holandska, Španělska, Bulharska, Turecka a Francie. Mimochodem, naše zařízení chrání muzeum v Louvru nebo UNESCO. A to jsou země, o kterých víme. Protože nezřídka zákazníci nakupují padělky našeho zboží.

Jak si stojíte v porovnání se zahraniční konkurencí?

Naše zařízení nezná konkurenta. Znovu zmíním Francii. Během zkoušek v jednom francouzském jaderném komplexu do ohrazení udeřil blesk. Spolu s našimi detektory tam byly instalovány detektory z USA, Francie a Velké Británie. Všechny shořely. Kromě našeho zařízení, který výboj vydržel bez poškození.

Více jak před rokem Západ uvalil na Rusko sankce. Pociťujete nějaká omezení?

Víte, já o sobě rád říkám, že jsem obyčejný sovětský kapitalista. Protože jsem vzal to nejlepší, co se vyrábělo v Sovětském svazu a zdokonalil jsem to. Proč kapitalista? Jsem asi poslední na světě, který pracuje podle normálních zákonů kapitalismu.

Dnes čistý kapitalismus jako takový neexistuje. Každý se honí za dolary, a pro zelené papírky je schopen narušit zákon. Já jsem pravý opak těchto podnikatelů. Nikdy nelžu, úplatky nedávám a za penězi se nehoním.

Ptáte se na sankce? Poslední dobou se v Rusku věnuje bezpečnosti méně pozornosti. Proč? V zemi je méně peněz. A to ovlivňuje i nás. Nicméně, žádná omezení nepociťujeme. Práce máme pořád dost. [/quote]