Západ, a zejména USA, vypadají jako schizofrenici, když mluví o růstu militarismu ze strany Ruska, a mají přitom 40 vojenských základen kolem Ruské federace a bývalých sovětských republik, a dělají převrat na Ukrajině, soudí bývalý pracovník Státního departamentu USA Rodney Martin.  „USA dělají z Rusů špatné chlapy, ale myslím si, že svět chápe, že špatnými chlapy jsou naopak Američané s jim vlastním korporativismem. To, co se děje — to není americký imperialismus, ale korporativismus, který se snaží získat zdroje", soudí Martin.


„Dějiny ukazují, že cizí státy, které se zaplétají do konfrontačních vztahů s Ruskem, nekončí dobře. A Západ je hloupý, když si myslí, že dokáže rozdělit Ruskou federaci, což je, jak se mi zdá, jeho konečným cílem", píše.

Podle Martinova názoru chce Západ vyprovokovat vnitřní boj v RF a pokusit se Rusko rozvrátit. Analytik to označuje za nerozvážnost.

„Myslím si, že ostatní svět si musí uvědomit, že Spojené státy budou i nadále pokoušet o porušení územní celistvosti jiných států", uzavírá Martin.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj:  sputniknews.com