Papež František začal pedofilním kněžím snižovat tresty, když odhalil svůj systém trestů za zneužití dětí v katolické církvi na principu „modlitby, nikoliv vězení“.  Tento liberální papež tvrdí, že aby naplnil svou vizi „milosrdné církve“, tak pedofilním kněžím omezí tresty na nižší rozsudky a v některých případech odsouzení k „celoživotním modlitbám“.


Avšak oběti sexuálního zneužití se zhrozily a tvrdí, že papež František tak zase dělá z pedofilie uvnitř Katolické církve normál, když kazí výsledky práce svého předchůdce papež Benedikta.

Marie Collins, co takové zneužití zažila a teď je zakládající členkou Františkovy poradní komise k sexuálnímu zneužívání, vyjádřila nad snížením trestů roztrpčenost, když tvrdí, že pedofilové se mají odsuzovat do vězení a ne jim říkat, aby se modlili. 

Řekla: „Všichni, kdo se dopouští zneužití, to činí na základě vědomého rozhodnutí. I ti, co jsou pedofilové, jak vám řeknou experti, jsou pořád za své činy odpovědní. Mohou svým sklonům vzdorovat.“ 

Daily Mail hlásí

Jedním z těchto kněží byl reverend Mauro Inzoli, který byl v roce 2012 ve Vatikánu shledán vinným ze zneužívání mladých chlapců, a bylo mu nařízeno zbavení kněžství. 

Ten se však odvolal a František mu v roce 2014 trest snížil na celoživotní modlitby, zakázal mu veřejně sloužit mše nebo se zdržovat poblíž dětí, zakázal mu jeho diecézii a nařídil pětiletou psychoterapii. 

Reverend Inzoli byla ale pak zase znovu italským trestním soudem usvědčen ze sexuálních zločinů proti pěti dětem mladým i jen 12 let. Toho teď po nových důkazech proti němu čeká druhý církevní soud. 

Jeden církevní činitel řekl, že někteří pedofilní kněží a jejich vysoce postavení přátelé na papeže Františka ve své petici apelují citací papežových vlastních slov o milosrdné církvi. 




Loading...