Až v pondělí světová média přestala plnit titulky s Caitlyn Jenner, bývalým olympijským atletem zvaným Bruce, bývalým manželem Kris Jenner a nevlastním otcem Kim Kardashian, který úspěšně absolvoval změnu pohlaví. Poprvé pózoval pro Vanity Fair jako žena, kterou se celý život cítil být. Tento příběh může pomoci transgenderové komunitě a zvýšit toleranci ve společnosti. Zatímco se ale celý svět zabýval emotivním příběhem, médiím uniklo spoustu neméně zajímavých a důležitých událostí. Tady jsou:


[quote align="center" color="#999999"]

1. V pondělí vypršel americký Patriot Act. Ačkoliv by se to mohlo zdát jako vítězství, senát ho do Ústavy protlačil zpět skrze Freedom Act. Ten se sice tváří, že má chránit svobodu Američanů, ale ve skutečnosti posiluje dohled nad občany.

2. FBI použilo flotilu letadel k dohledu nad USA, a to bez soudního povolení. Vysvětluje to výskyt záhadných letadel letících nad Baltimorem během květnových protestů. Zároveň unikla i informace o použití vysoce vyspělé technologie za účelem sledování.

3. Tento týden byla NBC nachytána na zmanipulování rozhovoru se svědkem po zastřelení neozbrojeného studenta Ferase Morada.

4. Kongres uzákonil report všech zabití a použité síly během služby. To je dobrá zpráva, avšak horší už je, že tento požadavek existoval již předtím, ale poslouchalo ho 750 ze 17,000 policejních oddělení, a to je znepokojující.

5. Vyšetřování amerického Ministerstvo obrany zjistilo, že TSA v 95% selhala v nalezení zbraní a výbušnin na letištích. Nastrčeným agentům prošlo 67 ze 70 nafingovaných případů.

6. Kubánský vězeň Majid Khan minulý týden odhalil mučící taktiky agentů CIA. I když je oficiálně známé, že mezi tyto techniky patří rektální zavádění potravy anebo narušování spánku, Khan přiznal, že byl sexuálně zneužíván, zavěšován nahý na kladině anebo že byly jeho genitálie ponořovány do ledové vody, nemluvně o dalších věcech.

7. Další tři lidé přibyli na seznam náhlých úmrtí bankéřů. Šlo o vedoucího pracovníka v American Express, který záhadně zemřel během letu, další vyskočil z 24 patra budovy, kde bydlel, a třetí, zaměstnanec Goldman Sachs, byl nalezen mrtvý v autě.

8. V Palm Beach na Floridě členové policejního oddělení pořádali na golfovém hřišti promiskuitní ilegální party, kde otevřeně užívali kokain, a kam byla pozvána i sexuální pracovnice, která se po celou dobu po objektu procházela zcela nahá.

9. Archeologové v Rusku objevili 2400 let staré stopy opia a marihuany, které podporují myšlenku, že vyhledávání jiných stavů mysli je ve skutečnosti přirozenou záležitostí.

10. Zveřejněný report Pentagonu odhalil, že jsou západní vlády propojené s ISISem, a že pomohli k jeho vzniku. [/quote]

Příběh Cairlyn Jenner je sice zajímavým a stojí za zmínku, ale média by se měla soustředit i na důležitější události, které neustále opomíjí. Zamysleme se nad tím, zda je důležitější se dozvídat novinky ze života celebrit anebo ze světového dění.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podívejte se na nové webové stránky nezávislého časopisu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  trueactivist.com