Robert Chardon byl údajně po výlevu na Twitteru umístěn na psychiatrické oddělení. Pokud se tento příběh ukáže jako pravdivý, tak to vypadá, že ten duch „Je Suis Charlie“ je ve Francii už do velké míry mrtvý. Francouzský starosta byl údajně proti své vůli umístěn do instituce mentálního zdraví poté, co na Twitteru vystavil ‚islamofobní‘ komentáře. Tento příběh začal, když Robert Chardon, starosta jihofrancouzského města Venelles, zabředl na Twitteru do debaty s bývalým francouzským presidentem Nicolasem Sarkozym.


Chardon se dožadoval, aby Francie „zakázala muslimskou víru“ a místo toho „podporovala praktikování víry křesťanské.“

Ač na Chardonovy poznámky mohou mnozí nahlížet jako na bigotní a urážlivé, tak to, k čemu údajně následně došlo, bylo v neskutečné míře daleko více šokující.

Přeložená verze článku od AFP uvádí, že Chardon byl v důsledku na Twitteru umístěných „nekonzistentních prohlášení nuceně hospitalizován.“

Tiskové zprávy médií o Chardonových komentářích v anglickém jazyce neobsahovaly žádné podrobnosti o zadržování Chardona na psychiatrickém oddělení.

Místní činitelé následně zprávu AFP popřeli a tvrdili, že Chardon byl hospitalizován kvůli léčbě rakoviny, i když tento starosta takovou léčbu podstupuje už řadu měsíců.

Článek na AFP uvedl, že Chardon byl kýmsi jemu blízkým umístěn do instituce duševního zdraví „z důvodů nekonzistentních prohlášení.“

Selwyn Duke shrnuje husí kůži nahánějící výhled plynoucí z nuceného zadržování Chardona za jeho politické přesvědčení:

„Jednou z taktik v zemích Sovětského bloku k umlčení disidentů bývalo nedobrovolné umisťování do institucí duševního zdraví. Konec konců jste přeci museli být šílení, abyste odporovali státní ideologii, ne? Avšak teď 26 let po pádu Berlínské zdi přichází podobně šokující příběh – z končin na západ od této někdejší zdi.“

Spolu s tím, jak se v Evropě ti, kdo znevažují nebo i jen kritizují islámské náboženství, začínají nacházet pod rostoucím dohledem, tak některé země rozšiřují politickou korektnost až do míry přímé pomoci džihádistům ISIS.

Přinejmenším 32 dánských občanů, kteří v Sýrii bojují spolu s teroristy Islamistického státu, obdrželo sociální dávky podpory v nezaměstnanosti, každý kolem 378 000 dánských korun (1 371 420 Kč).

Ve švédsku mezi tím někteří politici volají po tom, aby se teroristé ISIS po svém návratu z Iráku a Sýrie reintegrovali do společnosti a poskytla se jim – na účet daňových poplatníků – pracovní místa.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com