USA, Francie a Velká Británie předložily Radě bezpečnosti OSN návrh rezoluce v souvislosti se zprávami o použití chemických zbraní v syrském Idlibu, oznámili agentuře RIA Novosti na stálém zastupitelství USA při OSN. „Společná rezoluce USA, Francie a Velké Británie v souvislosti se zprávami o použití chemických zbraní v okolí města Chán Šajchún v Sýrii 4. dubna byla rozšířena mezi členy Rady bezpečnosti", řekl zdroj agentury.


Ministerstvo obrany RF oznámilo, že syrské letectvo zaútočilo u předměstí osady Chán Šajchún v provincii Idlib na muniční skladiště teroristů, kde se nacházely arzenály s chemickými zbraněmi, které se přepravovaly do Iráku.

Národní koalice sil revoluce a syrské opozice (NCSROF) hlásila v úterý 80 mrtvých a 200 zraněných při útoku za použití chemických zbraní ve městě Chán Šajchún v provincii Idlib. Vinu za útok uvalila opozice na syrská vládní vojska.

Syrská armáda ze své strany obvinila z tohoto útoky teroristy.

Vyšetřování tohoto incidentu už provádí OSN a Organizace pro zákaz chemických zbraní, žádné závěry o možných vinících tragedie ale zatím nezveřejnily.




Loading...