Svým nedávným prohlášením ministr zahraničí USA upozorňuje Evropskou unii na následky, které přijdou v případě nesouhlasu prodloužit protiruské sankce, soudí americký politolog Daniel McAdams. John Kerry už dříve přiznal, že s EU existují neshody ohledně sankcí vůči Rusku. Podle mínění politologa Kerry tímto přiznáním varoval země EU před červnovým summitem, na kterém se bude jednat o prodloužení protiruských sankcí.


Když se proti tomu nesouhlasící strana vysloví, bude se sankcemi skoncováno, soudí analytik.

„Myslím si, že jim dává na srozuměnou, měli byste se, hoši, raději přizpůsobit a držet se sankčního kurzu, jinak za to bude třeba zaplatit", prohlásil McAdams. Přesto ale expert zdůraznil, že sankce poškozují hospodářství mnoha evropských států .

[quote align="center" color="#999999"]

„Jestliže takové země jako Maďarsko, Slovensko a Česká republika budou alespoň trochu rozumné, pokusí se uzavřít dohodu a budou hlasovat proti pokračování sankcí", je přesvědčen politolog a dodává, že neshody mezi Evropskou unií a Spojenými státy ohledně Ruska se mohou pouze vystupňovat. [/quote]

Podle jeho slov si američtí politici neuvědomují, že po zrušení sankcí se bude vliv Ameriky ve světě stejně dál snižovat.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  sputniknews.com