Už jste někdy slyšeli, že by host TV programu řekl reportérovi, aby byl zticha? Ne? Tak přesně tuhle reakci dostala libanonská reportérka od svého hosta, když se chtěla držet tématu. Nenechala se však jeho chováním zastrašit. Když jí řekl „zmlkněte“, promluvila a žádala respekt – když se jí ho stále nedostávalo, předvedla, že má právo a moc si ho vyžádat… Hani Al-Seba’i byl hostem TV pořadu na Al-Jadeed TV s reportérkou Rimou Kiaraki.

Jak už to tak bývá, čas na zodpovězení otázky byl omezen. Diskutovali o procesu připojování křesťanů k islamistickým skupinám. Reportérka se Haniho zeptala, jaké slogany a metody islamistické skupiny používají, aby křesťany nalákaly.

Hani Al-Seba’i chtěl však mluvit o historii křesťanů konvertujících k islámu a začal se zabývat teoretickou částí a historickým aspektem otázky. Když se ho Kiaraki pokusila usměrnit a vrátit zpět k tématu, dal jí velmi drzou odpověď. Hani Al-Seba’i trval na tom, že si může odpovídat, jak bude chtít, že fakt, že s ním rozhovor dělá žena, je pod jeho úroveň, a vše uzavřel slovy „zmlkněte“.

Jeho nevhodné chování však nebylo tolerováno. I když producenti dali Kiaraki více času, rozhovor byl brzy u konce. Podívejte se, jak se reportérka postavila sama za sebe v následujícím videu: