Zahraniční dobrovolníci bojující na straně domobranců v Donbasu prozradili, že přijeli pomoci místním obyvatelům, kteří se ocitli uprostřed skutečného „masakru“, píše Sputnik s odkazem na reportáž italského programu Le Lene. Italský dobrovolník Andrea Palmieri byl, podle svých slov, hluboce pohnut tragédií obyvatel Donbasu a jejich strašnou situací, o které západní média z nějakých důvodů mlčí.


„Já miluji Rusko. Přijel jsem sem, abych pomohl lidem. Ukrajinci stříleli na ženy a děti. To není občanská válka, protože v občanské válce jsou zapojeny dvě strany, které bojují proti sobě. Bylo to záměrné ostřelování civilistů pravidelnou armádou. A to se jmenuje masakr“, řekl Palmieri. Poznamenal také, že tímto způsobem se zabraňuje ještě mnohem větší tragédii.

„Myslím si, že jenom naše vítězství může zabránit Třetí světové válce. Protože, pokud bude Rusko zcela obklíčeno, bude se muset bránit“.

Druhý dobrovolník z Itálie, ostřelovač Cataldo také prozradil, že do Donbasu přijel proto, aby bránil místní obyvatelstvo. „Já nejsem terorista. Nikomu jsem neodřezával hlavu. Neudělal jsem nic špatného. Přijel jsem sem, abych pomohl místnímu obyvatelstvu“, řekl Cataldo.

Dobrovolníci také ukázali okopy, kde byly rozházeny kazetové bomby, které dokazují, že ukrajinské armádě pomáhají Američané. „Dokázali jsme zabránit dalšímu ostřelování města. Obklíčili jsme je a oni museli ustoupit o několik kilometrů“, vzpomíná Palmieri. Když dobrovolník odpovídal na otázku o své rodině, řekl následující: „Můj syn ví, že jeho otec bojuje se špatnými lidmi. Neví ale, že jeho otec bojuje ve skutečné válce“.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com