Prý tou nejdůležitější geopolitickou událostí dne mohla být podle podlézavě lichotivých reportáží politické televizní sítě C-Span, řeč izraelského ministerského předsedy ke Kongresu, při níž tento izraelský vůdce skoro hodinu bušil do Íránu, i když se teď už stydlivě zdržel toho, aby vyfabrikoval ještě více důkazů o tom, jak blízko je Írán k vývoji jaderné zbraně. Ovšem jednomu člověku to všechno ušlo a to včetně mohutných ovací na závěr: a tím byl president Barack Obama. Ukázalo se totiž, že má na práci důležitější věci, jako ty na následujícím obrázku.


A co přesně Obama na obrázku výše dělá?

To vysvětluje Politico: „Mluví v Oválné pracovně s ministrem obrany Ashem Carterem a předsedou spojených náčelníků štábů generálem Martinem Dempseyem, když Obama navíc řekl, že to nemohl sledovat, protože měl video-konferenční schůzku s evropskými vůdci.“ Že by schůzku, při níž tento mozkový trast Západního světa diskutoval o tom, jak nejlépe zkonfiskovat peníze zhrouceným řeckým penzistům, aby se financovala zhroucená US loutková vláda v Kyjevě tak, aby mohla zaplatit své účty Gazpromu na další týden pomocí MMF jako sponzora?

Poznámka pro české čtenáře: Zde se naráží na skutečnost, že aby Řecko zaplatilo současnou splátku MMF, kterou od něj Trojka tvrdě vymáhá, tak si musí „půjčit“ z fondu penzí, přičemž pro MMF je teď větší prioritou než Řecko udržet nad vodou Porošenkovu vládu.

Ať už byl Obamův hlavní důvod jakýkoliv, tak pro návrhy svého druha z Izraele nebo spíš pro nedostatek návrhů, které by stály za řeč, měl president jen opovržlivou přezíravost.

[quote align="center" color="#999999"]

„Co se týče základní otázky, a tou je, jak zabránit Íránu, aby získal jadernou zbraň, která by jej učinila daleko nebezpečnějším a poskytla mu kapacitu pro ještě dalekosáhlejší aktivity v regionu, nenabídl ministerský předseda žádnou průchodnou alternativu,“ řekl Obama s dodatkem, že se podíval na přepis a neviděl v něm „nic nového“.[/quote]

Zašlo až tak daleko, že sám Obama se pustil do Netanyahuových fabrikací „důkazů“ o překročení červené linie před valným shromážděním OSN:

[quote align="center" color="#999999"]

„Vzpomeňte, že když byla řeč o dočasné dohodě, tak pronášel ministerský předseda Natanyahu téměř přesně tu samou řeč o tom, jak ta dohoda bude nebezpečná,“ řekl podle spousty reportáží Obama reportérům. „A i tak o rok později dokonce izraelští zpravodajští důstojníci a někteří členové izraelské vlády uznali, že ta dohoda ve skutečnosti Íránu zabránila, aby s jaderným programem nepostupoval dále.“[/quote]

A pak, když se situace začala poprvé propadat do žumpy, tak se do toho rozhodla z nějakého nevysvětlitelného důvodu vložit Nancy Pelosi (pro české čtenáře – donedávna předsedkyně Sněmovny a teď vůdkyně sněmovní menšiny), když vydala bizarní prohlášení:

[quote align="center" color="#999999"]

„Nerozborné vazby mezi Spojenými státy a Izraelem jsou zakořeněny v našich sdílených hodnotách, v našich společných ideálech a ve vzájemném zájmu. Jsme v hlubokém a setrvalém přátelství, které bude vždy přesahovat stranické hranice. Američané stojí bok po boku s Izraelským lidem. Stát Izrael se tyčí jako největší politický úspěch 20. století a Spojené státy budou mít vždy neotřesitelný závazek za izraelskou bezpečnost.

„Proto jsem já, jako jedna z těch, kdo si cení americko-izraelských vztahů, a miluje Izrael, byla po celou dobu řeči ministerského předsedy dojata skoro až k slzám – rozesmutnělá z povýšené přezíravosti jak k našim poznatkům o tom, jakou hrozbu představuje Írán, tak k širším závazkům k zabránění šíření jaderných zbraní.[/quote]

A pak, aby to dostalo opravdu surrealistický nádech, tak se Lindsey Graham rozhodl, úplně přesměrovat od projednávaného tématu a zaměřit se na nesčetné plastické operace Pelosi:

[quote align="center" color="#999999"]

Senátor Lindsey Graham (R-S.C.) se omluvil za to, že si během vybírání peněz za zavřenými dveřmi následujícím po projevu ministerského předsedy Benjamina Netanyahua, utahoval z fyzického vzhledu vůdkyně sněmovní menšiny Nancy Pelosi. Když dělal poznámky, že vypadala na půdě Sněmovny naštvaná, tak spekuloval, že by to mohlo být proto, že podstoupila zase další plastickou operaci, referoval v úterý fejetonista Bloomberg View Josh Rogin.

„Viděli jste, jak je Nancy Pelosi na place úplně znechucená,“ řekl, podle reportáže Bloomberg. „Když si projdete všechny ty její operace, tak je to opravdu nechutné.“[/quote]

A to vedlo k tomuhle…

[quote align="center" color="#999999"]

(Vysoce profilované požadavky ze sociálních sítí, aby se omluvil.)[/quote]

A pak k tomuhle…

[quote align="center" color="#999999"]

„Když jsem mluvil o reakci Pelosi, tak jsem se pokusil o velice nešikovný humor, a omlouvám se za to,“ řekl údajně Graham.[/quote]

A tak to pokračuje, zatímco se jak výkonná, tak zákonodárná moc dávají do toho, čím jsou po celém světě nejlépe známí: a jsou tím i neustálým cílem ztrapňujícího humoru, a co umožňuje, aby se pan Předsedkyně „dávala do práce“ po všechny ty dny posledních 7 let, a plnila svůj „úkol“, který je pro amerického zvoleného zástupce číslem jedna, při němž se zaměřují na obchodování s informacemi zevnitř, když přitom předstírají, že schvalují zákony, a že patří buď k ideologické „levici“ nebo „pravici“, i když jsou ve skutečnosti všichni v Kongresu jen Gumáci, co to dělají pro obohacení, a nepracují pro nikoho jiného než pro Goldmana Sachse.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz