Konzervativní diskusní radiový pořad s Rushem Limbaughem závěrečný odpočet teď už ukazuje necelých jedenáct měsíců, než naše modrá oceánská planeta navěky vzplane. Před asi deseti lety Al Gore vážně předpověděl, že planeta má už jen dalších 10 let, když se jí během nich nepodaří dramaticky redukovat naše emise CO2. No neomezili jsme je vůbec. Emise CO2 ve skutečnosti od té doby silně vzrostly. Avšak až dosud nejsou střední globální teploty o nic teplejší, než tomu bylo před 10 lety před tím, než Gore pronesl tuhle smělou předpověď – viz graf níže. A stejné to bylo i před rokem.


  Současný 10 letý trend dokonce vykazuje slabou tendenci k ochlazování. Zdroj: Woodfortrees.org.

 

Závěrečný odpočet

Graf od Woodfortrees ukazuje, že od vydání Gorova varování teploty vůbec nestouply. Je ironií, že odpočet se ve skutečnosti ukazuje být odpočítáváním reputace pana Gora. Ve skutečnosti se ani jedna z předpovědí tohoto nositele Nobelovy ceny pronesená v jeho Oscarovém filmu nenaplňuje. Nedošlo k žádnému oteplování a dnes je i více ledu na pólech – asi o 1 milion km čtverečních než tehdy!

Limbaugh na své stránce cituje Larryho Davida, manžela producentky AIT Laurie David:

[quote align="center" color="#999999"]

Víš, Al je dost legrační chlapík, ale myslí to opravdu vážně a věří, že lidem zbývá jen asi 10 let, aby planetu zachránili před totální změnou na smažící pánev. [/quote]

Věda o CO2 řízeném klimatu se ukazuje být úplně vedle, což se děje všude ve vědách běžně. U ní je ale rozdíl v tom, že v sázce je příliš mnoho, takže to nikdo nechce přiznat.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: notrickszone.com, reformy.cz