Padesát nejprominentnějších světových bitcoinových náčelníků se má v utajení shromáždit v nevyzrazeném karibském letovisku k zasedání u kulatého stolu, které někteří už srovnávají se schůzkami skupiny Bilderberg. S tímto sdělením přišel Coindesk uvádějící, že toto shromáždění přezdívané Satoshiho kulatý stůl proběhne tento víkend a jde o piklení „ředitelstva a lumenů z branže Bitcoinů“. Lidé od tisku a veřejnost zváni nebudou.


„K účastníkům prvního výročního Satoshiho kulatého stolu zorganizovaného Brucem Fentonem z Bitcoinové asociace a Atlantic Financial budou patřit ředitelé společností jako je Blockchain, BitGo, BitPesa, Chain, ChangeTip, Coinapult a MegaBigPowers, stejně jako proslulé postavy virtuální komunity jako Eric Voorhees a Roger Ver,“ uvádí se ve zprávě.

Oficiální webová stránka tohoto shromáždění potvrzuje utajení schůzky s uvedením: „I kdybyste byl velká osobnost s velkými úspěchy ve světě bitcoinů a s velkou vášní pro ně, tak prostě nejspíš nebudeme schopni vás pozvat.“

Pan Fenton řekl Coindesk, že tato skupina sice nechce jednat až moc tajnůstkářsky, ale že schůzka byla zorganizována tak, aby zajistila, „správnou vyváženost mezi transparentností a soukromím.“

„Mnozí CEO nebudou regulátory kritizovat při veřejném shromáždění, protože se bojí odvety regulátorů,“ řekl Fenton, když se pokoušel o ospravedlnění utajení tohoto shromáždění. „Dalším příkladem je to, že někteří CEO mají obavy útočit na známé podfukáře na veřejnosti, protože se nechtějí stát předmětem útoků těchto podvraťáků nebo s nimi být nějak spojováni (byť jejich kritikou) v novinách,“ dodal.

„Bude na účastnících, zda mají být jejich komentáře z projevů nebo ze vzájemných interakcí veřejně dostupné. Já osobně plánuji zveřejnit všechno, co řeknu, a každý další může udělat to samé, budu ale také pracovat na ochraně soukromí těch, kdo to chtít nebudou,“ řekl Fenton.

O schůzce panuje domněnka, že se odehraje v Punta Cana v Dominikánské republice. Tato oblast je populární turistickou destinací a sestává převážně z letovisek a z luxusních hotelů. Výše uvedená fotka z oficiální stránky této události GitHub byla identifikována jako letovisko Club Med Punta Cana, ač není jasné, zda tato fotka nebyla použita jen jako ilustrační obrázek.

„Tato událost je připravena tak, aby posílila vztahy, interakce, technologický vývoj, provádění obchodů a zajišťování zábavy a odpočinku, ale i jako prostředí intenzivního kvasu, kde se lze ponořit hluboce do technologických problémů s tím spojených,“ dodal Fenton, aniž by zacházel do podrobností toho, o čem se bude diskutovat.

„Primárním cílem je podpořit to jako úspěšnou událost, nikoliv z toho profitovat,“ dodal. „Peněz bude použito k zajištění logistiky, všichni účastníci mají všechno jídlo, nápoje, pamlsky a zábavu zaplacenu stejně jako další aktivity a náklady událostí zrovna tak jako logistickou práci, kterou můj tým při té události musí odpracovat,“ konstatoval Fenton.

Krypto-měna Bitcoin se v posledních letech stala už zavedenou formou finančních vypořádání. Avšak jeho zrod zůstává poněkud záhadný. V březnu domnělého zakladatele Bitcoinu Satoshi Nakamoto, po kterém je to inaugurační shromáždění pojmenováno, vypátral a světu odhalil Newsweek.

Došlo k odhalení, že Nakamoto před tím prováděl tajné práce pro americké ozbrojené síly stejně jako pro hlavní globální korporace jako jsou Raytheon a L-3 Communications, což je fakt, který rozdmýchal kontroverze a u mnohých zastánců Bitcoinu vyvolal nepříjemné pocity.

Když Nakamoto o Bitcoinu mluvil, tak Neweeku řekl: „Už se toho neúčastním a nemohu o tom diskutovat. Přešlo to k jiným lidem. Ti to teď vedou. Už s tím nemám žádné vazby.“

Avšak poté, co se na Nakamota později vrhly hordy žurnalistů, tak dal okamžitě zpátečku, když Associated Press řekl: „Znělo to, jako kdybych před tím byl s Bitcoinem spojen, a jako kdyby to teď už tak nebylo. Tak jsem to ale nemyslel. V tom chci, aby bylo jasno.“

Nakamotovo pozadí práce na tajných projektech pro vojensko-průmyslový komplex pohánělo i konspirační teorie mezi těmi, kdo věří, že Bitcoin je nějakým druhem trojského koně pro zavedení jediné globální měny. Bitocoin byl pak následně spojován se vším počínaje Agenturou národní bezpečnosti NSA až po Mezinárodní měnový fond.

Díky vynašeči, který byl zaměstnán jako výzkumník reportingu u Federálních rezerv, vyplula loni v srpnu na povrch zpráva pocházející z významného vnitřního hlášení, že Fed je „vysoce znepokojen“, když tato zpráva odhalila, že Bitcoin během příštích 12 let nejspíš překoná dolarový systém.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz