Piloti dopravního letounu zůstali v úžasu, když 1 km nad zemí profrčel podél jejich letounu „létající muž“. Experti na aviatiku, když spatřili tohle lidské UFO přezdívané Superman Macclesfield, upadli do rozpaků. To se objevilo znenadání, zrovna když Airbus 320 přelétl nad městem Cheshire a chystal se přistát na letišti v Manchesteru. Pilot a palubní důstojník, kteří to pozorování ohlásili řízení letového provozu, že si mysleli, že muž je paraglider, ale neviděli nad ním žádný padák.


A záhada se ještě prohloubila, když na radaru po něm nebylo ani vidu ani slechu. Ani dalším kontrolám se v tom okamžiku v této oblasti nepodařilo nalézt nějakého paraglidera, parašutistu či balónistu.

Oficiální Britská komise pro odstupy letadel, která vyšetřovala tuto  srážku“ v britském vzdušném prostoru, přiznala, že tuto záhadu možná nikdy nevyřeší.

Zpráva popisující výpověď pilotů uvedla: „Nejdříve tento objekt spatřili v poloze několik set metrů od sebe ve směru 11 h o asi 60 až 90 m výše. Proletělo to asi 100 až 200 metrů podél levé strany letadla .“

Posádka to spatřila jen proletět, nebyl čas provést nějaký úhybný manévr a ohlásili, že si o tom mysleli, že je to osoba zavěšené pod padákem.

V té době byla obloha čistá a viditelnost byla asi 10 km, uvádí zpráva. Dodává ale:  Nikdo ale žádný padák neviděl.

Řízení letového provozu na zemi také v době incidentu 13. června v 1:30 h odpoledne na obrazovkách radarů nic nevidělo. A experti z Britské asociace závěsného plachtění a paraglidingu řekli, že povětrnostní podmínky v té době vylučovaly, aby se v této oblasti vyskytoval osamocený závěsný letec.

Ti také vyšetřovatelům řekli, že piloti by nejspíš těžko přehlédli plachtící nebo seskokový padák, jelikož  ten by byl tím nejnápadnějším objektem se zřetelnými obrysy.

Zpráva dodala, že piloti  si nemohli být jisti, že to nebyl balón ve tvaru člověka,  to ale bylo za těchto podmínek nepravděpodobné.

Dospívá k závěru:  Komise se shodla, že je nešťastné, že opravdu nemá žádné informace, které by mohly vést k identifikaci tohoto neznámého objektu. Bylo opravdu frustrující, že jak komise, tak dotyční piloti, kteří jasně cosi nebo kohosi viděli, nemají nic, co by jejich hlášení podpořilo.

Tento incident nebyl prvním spatřením lidského UFO. V dubnu byla v Indii v Qutub Minar nafilmována létající postava a její video se na internetu rychle šířilo.

Blíže k domovu ve Staffordshire byl v únoru 2009 spatřen další člověk vznášející se nad Cannock Chase. Pět lidí kontaktovalo místní noviny a popisovali to jako okamžik  Supermana , když jeden z nich věřil, že používal tryskový batoh ve stylu Jamese Bonda.

V roce 1969 vojín americké Námořní pěchoty Earl Morrison se dvěma kamarády spatřili divnou  okřídlenou  postavu  zelenavě se třpytící , jak přelétá noční oblohu poblíž Da Nangu ve Vietnamu. Řekl:  Když se to dost přiblížilo, uviděli jsme, co to je." Vypadalo to jako žena, nahá žena.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: mirror.co.uk