Ač mnozí považují tuto fotku Putina s Merkelovou během finále světového poháru ukazující dva nejdůležitější evropské vůdce sedící bok po boku za legrační, jiní byli zvědavější, jaké asi ti dva kují pikle: Díky Independentu možná známe odpověď, a ta je děsivě ponurá, protože podle některých to není nic, co bychom se nemohli ostýchat nazvat pokračováním paktu Molotova s Ribbentropem, neboť Německo s Ruskem údajně pracuje na tajném plánu, jak ukout mírové řešení a skončit s tím mezinárodním napětím kvůli Ukrajině, takovým, v němž se dohodne handl suverenity Krymu za garance energetické a obchodní bezpečnosti.


Independent odhaluje, že mírový plán, na kterém pracuje jak Angela Merkel, tak Vladimir Putin, „se točí kolem dvou hlavních ambicí: stabilizace hranic Ukrajiny a poskytnutí této zemi ve finančních těžkostech silnou ekonomickou vzpruhu, zvláště novou energetickou dohodou zajišťující bezpečnost dodávek plynu.“

Je zábavné, že tohle přichází v den, kdy WSJ má úvodník „ Co nadchází: Merkelová vysílá k Putinovi jasnou zprávu, Německo podporuje sankce na Rusko, což znamená průlom v rozhodujících evropských vztazích“, ve kterém čteme, že „Angela Merkel mluvila s ruským presidentem Vladimirem Putinem od propuknutí Ukrajinské krize přinejmenším 30 krát. A vyslala při tom podle lidí obeznámených s těmito telefonáty otevřené poselství: Zavolej mi, až když dosáhneš pokroku a budeš moci ohlásit zmírnění toho konfliktu. To bylo 20. července. Od té doby spolu tito dva vůdci už nepromluvili.“

Možná, že mluvili, možná, že od té doby spolu nemluvili, ale není tomu tak proto, že Putin nedosáhl „žádného pokroku, který by mohl ohlásit“ – je tomu tak proto, že tito dva vůdci dospěli k tajné dohodě, která těžko obšťastní Ukrajinu, nebo většinu Evropy, ani nemluvě o OSN, jelikož požaduje, aby Krym byl trvale vydán Rusku výměnou za ruský plyn, který je teď už měsíc kvůli nespláceným nedoplatkům Kyjeva zavřený.

Takhle by k té dohodě mělo dojít:

[quote align="center" color="#999999"]

Zdroje blízké tomuto tajnému vyjednávání tvrdí, že první část tohoto stabilizačního plánu požaduje, aby Rusko stáhlo svou finanční a vojenskou pomoc různým pro-separatistickým skupinám operujícím na východní Ukrajině. Jako součást jakékoliv takové dohody by se tomuto regionu povolily různé decentralizované pravomoci.

Souběžně bude ukrajinský president souhlasit s tím, že nepožádá o členství v NATO. Na oplátku nebude president Putin usilovat o zablokování či narušení nových ukrajinských obchodních vztahů s Evropskou unií na základě paktu podepsaného před několika týdny.

Zadruhé Ukrajině bude nabídnuta nová dlouhodobá dohoda s ruským Gazpromem, gigantickým dodavatelem plynu, na budoucí dodávky plynu a pro oceňování. V současnosti není platná žádná dohoda o plynu; ukrajinské zásoby plynu dochází a nejspíš do zimy dojdou úplně, což pro tuto zemi bude kletbou odsuzující ji k ekonomickému a sociálnímu zruinování.

Jako součást této dohody kompenzuje Rusko Ukrajinu mnohamiliardovým dolarovým balíčkem za ztrátu renty, které si užívalo za umístění ruské flotily na Krymu a za černomořský přístav Sevastopol, než Krym v březnu hlasoval za nezávislost.[/quote]

Jako ujištění, že to sestřelení MH-17 ve světle těchto odhalení jasně nebylo ve prospěch Ruska, se vyjednávání potom zastavila, a očekává se, že znovu začnou, jakmile se rozběhne vyšetřování. „Dosáhnout dohody je v zájmu všech. Doufejme, že se rozhovory obnoví, když se během vyšetřování, které teď probíhá, dosáhne uspokojivého výsledku o příčinách katastrofy MH17.“

Ale zatímco Německo nemůže čekat a házet Ukrajinský konflikt a obnovení normálních vztahů s Ruskem za hlavu (viz třeba rekordní propad prodeje firmy Adidas z dnešních čísel, za který prý může Ukrajinský konflikt), tak jiní jsou z pečení takovýchto věcí daleko méně nadšení: „Mluvčí kanceláře pro záležitosti zahraničí a Commonwealthu řekl, že o průběhu takovýchto vyjednávání nemají žádnou znalost. Tento mluvčí však řekl, že je stejně velice nepravděpodobné, že by buď USA, nebo UK uznaly ruskou kontrolu nad Krymem. A na německé ambasádě včera nebyl v tiskové kanceláři nikdo k zastižení.“

Čímž se samozřejmě vracíme k fundamentální otázce za experimentem s Eurozónou: prostě, kdo tomu tady velí? A přes to, co si myslí v UK (a určitě i ve Francii), tak právě tou osobou pořád je Merkelová. A na konci dne bude pragmatické Německo přes veškeré pózování a rétoriku vědět, že tím, kdo nejvíce prodělá na Západním embargu na Rusko (které teď aktivně přesunuje svou pozornost k Číně a teď už i k Indii) bude samo Německo.

[quote align="center" color="#999999"]

Silné obchodní vazby mezi těmito dvěma zeměmi rovněž sloužily síle paní Merkelové, a ta se vynořila i jako vůdčí advokát užších vztahů mezi EU a Ruskem. „Tohle je dohoda Merkelové. Ta o tom vyjednává přímo s presidentem Putinem. Ta potřebuje tuhle disputaci vyřešit, protože není v ničím zájmu mít na Ukrajině napětí nebo držet Rusko venku na mrazu. Nikdo nechce novou Studenou válku,“ řekl jeden člověk zevnitř blízký k těmto jednáním.

Některé z německých největších společností vedou v Rusku obrovské operace, a to je teď jedním z největších trhů v Evropě pro auta, přičemž i mnoho německých malých a středních společností také do této země expanduje. Ač teď Rusko zemím EU poskytuje třetinu dodávek plynu přes plynovody procházející Ukrajinou, tak Německo má svůj vlastní bilaterální plynovod přímo do Ruska, čímž je méně zranitelné než jiné evropské země.

Avšak Rusko je pořád ještě třetím největším obchodním partnerem EU v přeshraničním obchodování s $460 miliardami za loňský rok a jen ty poslední sankce zavedené EU na ruské jedince a banky poškodí evropské země více než kterékoliv jiné – zvláště pak Německo, ale i City of London.[/quote]

Je kuriózní, že jestli existuje nějaký subjekt, který by takovouto dohodu mohl hatit, tak to jsou nikoliv překvapivě USA.

[quote align="center" color="#999999"]

Ústřední postavou u nové plynové dohody s Gazpromem, jak to všichni chápou, je jeden z nejbohatších ukrajinských byznysmenů, plynový broker Dmitrij Firtaš. Pan Firtaš, který vyjednal první velkou plynovou dohodu mezi Ukrajinou a Ruskem mezi lety 2006 a 2009 – teď žije ve Vídni a bojuje proti požadavkům na vydání do Ameriky. Ten má ale úzké vztahy jak s ruskými, tak ukrajinskými vůdci – ten podporoval i pana Porošenka – a ten fungoval jako hybatel za scénou na nejvyšších úrovních.[/quote]

Shodou okolností ti samí Američané, kteří během posledních 2 let zoufale zkoušeli rozbíhat regionální války, v jakékoliv části planety to šlo, jen aby rozbily ještě pár dalších oken a zvedly si HDP díky pravému a nefalšovanému vzpružení HDP „vojenskoprůmyslovému komplexu“. Což je důvod, že jestli budou mít Ukrajinský mírový proces v rukou USA, tak to asi ten Putinův poradce vystihl, když řekl, že: „Do Evropy přichází válka.“ Děkujete za to Spojeným státům?

Nakonec pro ty, které zajímá, nakolik je to povídání od Independentu vyfabrikované, tak je tu Německo, které to všechno popírá:

  • NĚMECKO: ZPRÁVY O TAJNÝCH JEDNÁNÍCH O UKRAJINĚ JSOU ‘ZCELA NEPODLOŽENÉ’

Což, pokud by byl Jean-Claude Juncker něčeho ukazatelem, tak by to bylo potvrzením.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav PavlíčekZdroj: zerohedge.com