Jako kdyby se Ukrajina nepotýkala už s dost velkými turbulencemi, tak Bloomberg hlásí, že ta křehká vládní koalice zkolabovala poté, co ji dvě strany opustily. Strany UDAR a Svoboda řekly, že vládu opustí a budou se snažit vyvolat parlamentní volby. V poslední době tak začaly kypět emoce, jelikož v parlamentu různé pod pokličkou vřící věci už vykypěly ještě, než president Petro Porošenko slíbil, že letos vypíše volby. Je snad všechno, co teď potřebujeme dělat, jen zjistit, koho by Washington rád viděl u moci? Konečný výsledek je ten, že ministerský předseda Jaceňuk rezignoval. Teď tu je ještě velká otázka, co udělá MMF se zbývajícími tranšemi svých půjček? Od BBG:


  • JACENJUK REZIGNUJE
  • JACENJUK ŘÍKÁ, ŽE REZIGNUJE, NEBOŤ ZKOLABOVALA KOALICE
  • JA CENJUK ŘÍKÁ, ŽE NEBUDE APELOVAT NA NOVOU KOALICI
  • JACENJUK ŘÍKÁ, ŽE REZIGNUJE I PROTO, ŽE NEPROŠLY VLÁDNÍ ZÁKONY
  • MLUVČÍ UKRAJINY TURČYNOV VOLÁ PO DOČASNÉM PREMIÉROVI

Jak řešila ukrajinská vláda takové problémy v minulosti?

 

Jak hlásí Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Ukrajinská koalice zkolabovala poté, co z ní odešly dvě strany, když už měsíce trvá proruské povstání na východě této země, kde byl minulý týden sestřelen i tryskáč Malaysian Air.

Strany UDAR a Svoboda řekly, že opouští vládu a budou se snažit vyvolat parlamentní volby, což uvádí v dnešním prohlášení na své webové stránce. Podle ústavy této bývalé sovětské republiky má tato 30 dnů na zformování nové koalice nebo musí vypsat předčasné volby. Do té doby zůstane existující kabinet v úřadu.

Vláda ministerského předsedy Arsenije Jaceňuka převzala zemi v únoru poté, co pro-evropské pouliční protesty přiměly Kremlem podporovaného presidenta Viktora Janukoviče, aby uprchl do Ruska. Janukovičům nástupce miliardář Petro Porošenko slíbil, že na letošek vypíše parlamentní volby.

„Nejspíš tu máme do konce října parlamentní volby,“ řekl dnes telefonicky z Kyjeva Jurij Jakymenko šéf politického výzkumu v Razumkovově centru. „Na této volbě se nejspíš shodly ty politické strany, které usilují o volby, a president.“

Vláda a současný parlament zůstanou fungovat, dokud se nezformují nové instituce, řekl. Olga Lappo, Jaceňukova mluvčí, to dnes, když byla zastižena telefonem, odmítla komentovat.[/quote]

Ukrajinské obligace s příchodem těchto zpráv začaly vrávorat…

 

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com