Je to celkem mimořádný zážitek, když se může protestní vzducholoď ploužit nad datovým centrem NSA za 2$ miliardy v Utahu … aniž by ji odehnaly přispěchavší tryskové bitevníky. Člověka by zajímalo, zda ta liknavost nebyla ve skutečnosti záměrná, a zda i ve vládě nejsou takoví, kteří jsou velice nešťastní z míry špehování prováděné na amerických nevinných občanech v každém okamžiku dne. Jako protest proti protiústavnímu, protizákonnému a neetickému systematicky páchanému zlu na Americkém lidu se skupiny proti dohledu rozhodly dopřát NSA dávku jejich vlastní medicíny, a to následovně:


Proti-dohledové skupiny v rámci dramatického protestu proti vládnímu dohledu v pátek přeletěly nad ohromným datovým centrem NSA v Utahu vzducholodí.

Greenpeace, skupina digitálních práv Electronic Frontier Foundation a konzervativní Centrum Desátého dodatku vyslalo zprávu řiditelným teplovzdušným balónem pomocí protestního průletu nad datovým centrem této agentury za $2 miliardy, které kritici obviňují, že ho lze použít ke skladování téměř neomezených množství informací o americkém soukromí.

„Ilegální špehování NSA“ je poselství napsané na vzducholodi se šipkami ukazujícími přímo dolů na centrum v Bluffdale v Utahu.

„Je třeba do Kongresové debaty o reformě dohledu, ke které zrovna teď dochází, vnést veřejnost,“ řekl v prohlášení Rainey Reitman z EEF. „Prolétáme vzducholodí nad datovým centrem v Utahu, které symbolizuje ten přístup NSA – seber všechno a dohlížej nad tím – a požadujeme ukončení masového špehování. Je čas na smělé akce k obraně našeho soukromí.“

Greenpeace řekla, že k tomuto protestu nabídla svou vzducholoď, protože dohled NSA také ohrožuje základní práva na svobodu slova a sdružování jejich ekologistických přívrženců. Ta konzervativní skupina se za svou stranu připojila k přeletu, aby ukázala, že elektronický dohled není žádnou stranickou záležitostí. ( 1)

Může vůbec existovat větší hrozba svobodám v USA než taková, co monitoruje veškerou vaši elektronickou komunikaci – telefony, emaily a textové zprávy?

Existuje vážnější vlezlost do vašeho osobního života, než když vám nějací bezejmenní byrokraté z americké Federální vlády lezou na vaše soukromé fotky, dopisy a tajná obchodní data někde v data-mining centru hluboko v útrobách NSA špehovacího komplexu v Utahu?

Je jasné, že invaze do soukromí, kterou představuje špehování NSA, je čímsi, co by každému obyvateli planety, který je připojen k internetu, mělo dělat vážné starosti.

To vyvolalo OHROMNÉ obavy i u národů jako Brazílie a Indie, které se teď odpojují od sítě – tj. od sítě pod dominancí USA – aby nebyli podrobováni takovémuto voyeuristickému chování. Tyto vlády vědí, že v procesu ilegálního špehování NSA se mohlo cosi přihodit, čeho by pak šlo použít proti nim. Celá práce jejich domácích vlád by mohla být vážně narušena, pomocí informací nebo dat, která jsou při takovém mezinárodním špionážním programu NSA, odhalena.

Podobně i američtí občané jsou zranitelní, když se získávají podobné typy citlivých nebo kompromitujících materiálů, které pak může US Federální vláda proti komukoliv kdykoliv zneužít!

Teď to představuje probíhající scénář, při němž Federálové mohou svévolně vyvíjet donucující sílu nad Námi Lidem. Existuje zářnější příklad toho, co se děje, než Donalda Sterling? I když to vypadá, že NSA do toho není zapojena, byly to velice důvěrné a velice soukromé konverzace rozprostřené po celém internetu, které způsobily, že dostal $2,5 milionu pokuty, zakázali mu do konce života soutěžit v NBA, a tak ztratil svůj tým profesionálního basketbalu, který vlastnil 33 let.

Z toho se dostanete do obrázku – že k soukromým informacím kohokoliv lze teď proniknout, a ty proti němu zneužít, když NSA dostala zelenou, aby po 24 hodin denně 7 dnů v týdnu prováděla data-mining všude, kde k tomu má kapacity.

Jak můžete projevit TICHÝ\\\_SOUHLAS?

Michael Thomas
June 26, 2014
StateoftheNation2012.com

Poznámka autora:

Edward Snowden udělal více pro věc soukromí než kdokoliv jiný v nedávné historii. Svými odvážnými akcemi při vynášení z NSA upozornil Americký lid na hluboce nezákonný špehovací režim. Program data-miningu NSA opravdu představuje skrytou krádež základních ústavních práv, kterou nelze opominout.

Teď je tu otázka: Jak bude reagovat občanstvo?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: storyleak.com