Bulharský ministr zahraničí Kristan Vinegin žádá ukrajinskou vládu o splnění dohody týkající se odzbrojení polovojenských jednotek a omezení vlivu Pravého sektoru. „Trváme na plnohodnotném vyšetřování bez jakékoliv shovívavosti k vrahům. Trváme na tom, aby vláda v Kyjevě striktně dodržovala sliby o odzbrojení polovojenských jednotek a omezení vlivu Pravého sektoru,“ řekl ministr pro bulharský rozhlas. Pravý sektor, neonacistická militantní skupina, která rozpoutala tzv. protesty „Euromajdan“, v posledních týdnech viditelně v Oděse operovala.


Její primární rolí bylo útočit na politické oponenty plánující účast v nadcházejících volbách a zastrašovat je. Ta tedy už byla v Oděse přítomná a dobře zavedená už dávno před útokem na Dům odborů, který vedl k tuctům úmrtí během jediného dne, a tohle proběhlo jako součást širší kampaně za potlačení četných nepokojů propukajících po celé zemi.

Pravý sektor lze identifikovat podle toho, že jeho členové otevřeně nosí nacistické insignie stejně jako brutálně červeno-černé transparenty. V nedávných srážkách s nimi byly přítomny i bojůvky podporující stranu Svoboda nesoucí žluté pásky na rukávu s nacistickým symbolem wolfangel. Více ZDE.

Zdroj: novinite.com