Jak hlásí RT: [quote align="center" color="#999999"] Při přestřelce při konfrontaci mezi anti-Majdanovskými protestujícími a vojáky umístěnými na základně ministerstva vnitra v ukrajinském městě Mariupolu byli údajně zraněni čtyři lidé. Ve středu večer dorazila na základnu umístěnou v turbulentním Doněckém regionu skupina několika tuctů protestujících.


Volali na vojáky, aby základnu opustili, ale vojáci je neposlouchali, řekli demonstranti.

Vojáci naopak na protestující zahájili palbu a zranili nejméně čtyři lidi. Jeden z nich dostal kulku do hrudi a je ve vážném stavu, tvrdí protestující.

Některá místní média tvrdila, že protestující byli vyzbrojeni Molotovovými koktejly, které při konfrontaci použili, ale žádné důkazy pro to nejsou bezprostředně k dispozici.

Nepotvrzené zprávy kladou čísla o obětech výše s tím, že tři lidé jsou mrtví a až 13 zraněných. Fámy mezi protestujícími obviňují ze spuštění střelby neidentifikované provokatéry.

Místní obyvatelé hlásí, že nad městem létají vojenské tryskáče.[/quote]

Vypadá to, jako by se „pro-ruští separatisté“, kteří byli posledních 48 hodin cílem aktivit ukrajinských speciálních sil, rozhodli k protiúderu.