Radikální nacionalista Alexandr Muzyčko, po kterém bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání, byl zabit během operace ukrajinské policie s cílem zneškodnění ozbrojené skupiny na území Rovenské oblasti. Oznámil o tom první náměstek ministra vnitra Ukrajiny Vladimir Jevdokimov. V Rusku bylo také zahájeno proti Muzyčkovi trestní stíhání za banditismus a organizovanou kriminalitu. Podle Jevdokimova zahájilo MV pátrání již 8. března, ale Muzyčko se skrýval a stále měnil místo pobytu.


Avšak policie ho našla a v noci na 25. března provedla operaci pro zneškodnění členů kriminální skupiny.

 

Členové Pravého sektoru pohrozili pomstou za smrt Muzyčka

Představitelé ukrajinské nacionalistické organizace Pravý sektor prohlásili o záměru pomstít se úřadujícímu hlavě MV Arsenu Avakovovi za vraždu Oleksandra Muzyčka.

Pomstíme se Arsenu Avakovovi za smrt našeho bratra, prohlásil koordinátor Pravého sektoru v Rovenském okresu Roman Koval.

Koval rovněž označil za lež verzi MV, že Muzyčko byl zabit v přestřelce s milicionáři, a prohlásil, že aktivista měl spoutané ruce a „fyzicky neměl možnost střílet.“

Operace, v jejímž průběhu byl zabit Muzyčko, se konala v noci na 25. března v osadě Barmaky Rovenského okresu.

Alexandr Muzyčko, v khaki uniformě vnikl na prokuraturu, aby následně 27. února 2014 profackoval prokurátora Andreje Targonije: