Pokud byste si snad mysleli, že rodina Bushů je s pokusy vést tuto zemi v podstatě vyřízená, mýlíte se. Čtvrtá generace mocné politické dynastie Bushů, od níž jsme už zažili dva presidenty jménem „George Bush“ ani nemluvě o senátorech a guvernérech se chystá k úvodnímu představení v texaském úřadu sice s nízkým profilem, leč však i tak mocném. Seznamte se s George P. Bushem, synem bývalého floridského guvernéra Jeba Bushe, synovcem presidenta George W. Bushe, vnukem bývalého presidenta George H. W. Bushe a pravnukem bývalého senátora Prescotta Bushe, po kterém zůstává ta iniciála uprostřed.


George P. Bush se v současnosti na republikánské kandidátce uchází o pozemkového komisaře v Texasu , což je málo známý, ale mocný post v texaské vládě, který dohlíží nad ohromnými výměrami jak státní, tak federální půdy, a to v kampani, ve které by v podstatě vůbec nemusel mít soka a vyšlo by to nastejno. V době, kdy Bush vstoupil do kampaně, neexistoval žádný demokratický oponent, ale i teď je to jen iluze opozice. Bush má k dispozici miliony, zatímco jeho jediný oponent v republikánských primárkách bojuje o spot za méně než $4000 pro svoje jméno (jméno s daleko menší známostí). Takhle vypadá obvyklá taktika ucházení se o málo známý post jako politik, který je „in“, která někomu umožní rychle se vyšplhat po žebříčku moci.

Momentka vystřižená z jeho kampaňové webové stránky výše jej ukazuje, jak pózuje před svým kampaňovým autobusem. (Stává se i normálně, aby lidé projížděli po státě v obrovitém kampaňovém autobusu i jen kvůli něčemu takovému jako je pozemkový komisař?)

Bude George P. jednoho dne třetím presidentem Bushem? Konec konců tento tenhle chlap byl vychováván pro vyšší úřad v této zemi už od doby, kdy to byl malý kluk:

[quote align="center" color="#999999"]

Bushovi podbízeli politickou kariéru prakticky od té doby, kdy byl dost starý, aby už chodil. Ve 12 letech promlouval na prvním nominačním konventu svého dědečka; ve 24 natočil televizní reklamy pro kampaň svého strýce v roce 2000. („Mám strýčka, který se uchází o presidentství, protože věří v … příležitosti pro každého Američana, pro každého Latina,“ říkal v této reklamě. „Jmenuje se? Stejně jako já, George Bush.“) Ze 17 vnoučat H. W. Bushe je to on, kdo se svého času chvástal, že on je favoritem.[/quote]

Níže je zobrazen, jak vedl slib věrnosti na republikánském národním konventu v roce 1988. To mu bylo 12.

Moc dynastie Bushů sahá dost daleko za samotné jejich politické kanceláře. Všichni, Prescott, George H. W. a George W. Bush, byli členy Skull and Bones (Lebka a hnáty), elitářské tajné společnosti v Yale.

Prescott Bush pracoval pro rodinu Harrimanů (druhů „bratrů pod kůží“) v Union Banking Corporation – předchůdci Brown Brothers Harriman – a sehrál zadokumentovanou roli ve financování nacistů a Hitlerova vzestupu k moci, které vedlo až ke II světové válce. Jejich bankovní aktiva byla kvůli tomu sice zablokována podle Zákona o obchodu s nepřítelem, ale nikdo z akcionářů včetně Prescotta nebyl nikdy stíhán.

Poznámka překladatele: Bratři pod kůží je americký výraz převzatý z jakési pradávné komedie, který asi vystihuje pozdější parodie na takovéto bratření z pera Ayn Rand: „My všichni jsme bratři pod kůží – a pokud jde o mně, já jsem ochoten sedřít z lidstva kůži, abych to dokázal.“

Níže snímek výnosu o zmrazení aktiv kvůli spolupráci s nepřítelem:

I přes tuto skandální historii (nebo spíš právě kvůli ní) sehrál Prescott Bush spolu s Averellem Harrimanem svou roli při zřízení Centrální zpravodajské agentury (CIA) a při schválení Zákona o národní bezpečnosti z roku 1947. Presottův syn George H. W. Bush byl později v 70. letech ředitelem CIA. V Bushově neautorizované historii od Webstera Tarpleye se celá tato historie rozebírá.

Nedávno se o Texasu hodně mluvilo jako o státu, který se přepnul z červeného na modrý stát – proto také měl George P. Bush schůzky s lidmi jako senátor Rand Paul, aby za scénou prodiskutovali „ Hispánskou spolupráci“ na pomoc od zosnovatelů volební scény a „ Bushova mozka“ Karla Roveho.

Poznámka překladatele: Červené státy volí Republikány, modré Demokraty.

I tento mladý Bush je sám částečný Hispánec (jeho matka pochází z Mexika) a není žádným tajemstvím, že Republikáni ho podbízí jako tajnou zbraň k uhranutí hispánských a menšinových voličů, aby se udržel červený status Texasu.

Když se ho nedávno jeden aktivista zeptal na jeho kampaň a jeho rodinnou historii, hrál Georeg P. Bush hloupého, zatímco jeho moderátor interview do toho náhle vstoupil a interview ukončil.