Zatímco americký prezident Barack Obama a Západní média svorně světu lžou ohledně americké role při podpoře teroristických operací v Sýrii, bylo teď odhaleno, že americká Ústřední zpravodajská agentura (CIA) dodává zbraně do Sýrie přes člena NATO Turecko a přes Jordánsko už od počátku roku 2012. The New York Times ve svém článku nadepsaném „Zbraňový letecký most k syrským rebelů se s pomocí CIA rozšiřuje,“ přiznává, že:


[quote align="center" color="#999999"]

Za pomoci CIA, arabských vlád a Turecka v posledních měsících prudce vrostla jejich vojenská podpora bojovníků syrské opozice rozšířením tajného leteckého mostu pro zbraně vybavující povstalce proti prezidentu Bášaru Asadovi, jak vyplývá z dat o leteckém provozu, z interview s činiteli několika zemí a z tvrzení velitelů rebelů .

Letecký most, který začal počátkem roku 2012 v jen malém měřítku a pokračoval bez přerušení až do loňského podzimu se ale během loňska rozšířil do trvalého a daleko většího přítoku, jak ukazují data. Vzrostlo to více než na 160 vojenských transportních letů Jordánců, Saúdů a Katarů jejich vojenských transportních letadel přistávajících na letišti Esenboga u Ankary a v menší míře na dalších tureckých a jordánských letištích. [/quote]

Článek v The New York Times zkouší americkou roli při vyzbrojování militantů v Sýrii překroutit. The Times pokračuje konstatováním:

[quote align="center" color="#999999"]

Americká vláda se zapojila, řekl bývalý americký činitel, jen zčásti, protože jsme měli pocit, že ty další státy vyzbrojí rebely tak, jako tak. Rolí CIA je zajistit ty přesuny, což Spojeným státům dává jistou míru vlivu na tento proces, včetně toho, že zkoušíme přesměrovat zbraně od islamistických skupin a přesvědčit dárce, aby se zdrželi dodávek přenosných protileteckých střel, kterých by mohlo být použito při budoucích teroristických útocích na civilní letadla.[/quote]

To je ovšem kategoricky falešné. Američtí činitelé už v roce 2007 vyzradili plány na zničení Sýrie vyzbrojováním sektářských extrémistů za využití Saúdské Arábie a dalších regionálních hráčů jako zástupců a maskování USA a izraelské podpory – čímž by si udržovali jistou míru věrohodnosti mezi teroristy dostávajícími tuto pomoc, stejně jako určitou míru možnosti, aby to Washington a Tel Aviv mohly politicky popírat. Pulizerovou cenou ověnčený žurnalista Seymour Hersh v článku v New Yorker z roku 2007 „Přesměrování: Prospívá nová politika administrativy našim nepřátelům ve válce proti terorismu?“ tuto strategii popsal následovně: Aby podvrátili Írán, který je převážně šiítský, tak se Bushova administrativa rozhodla v podstatě rekonfigurovat priority na Středním východě. V Libanonu kooperovala administrativa se saúdsko arabskou vládou, která je sunnitská, v tajných operacích za účelem oslabení Hizballáhu, šiítské organizace podporované Íránem. USA se rovněž zúčastnily tajných operací zaměřených na Írán a na jeho spojence Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit bylo posílení sunnitských extrémistických skupin, které se zrodily z militantního chápání islámu a z nepřátelství vůči Americe a ze sympatií k Al-Káidě.

Snad ještě důležitější je to, že tato zpráva také uvedla:

[quote align="center" color="#999999"]

Některé z těchto základních taktik přesměrování však nejsou veřejné. Tajné operace byly v některých případech udržovány v tajnosti tím, že se provedení nebo financování ponechávalo Saúdům, nebo se hledaly další způsoby práce, aby se obešel normální proces přijímání Kongresem, řekli činitelé blízcí bývalé i současné administrativě.[/quote]

Potom jasně „dává smysl, že další státy budou rebely vyzbrojovat tak, jako tak,“ když to upekli v předem už spřádaných konspiracích dávno předem slátaných mezi Washingtonem, Tel Avisem a Ryjádem. A když ty hrůzné důsledky těchto konspirací začaly dávat ovoce v desítkách tisíců mrtvých, tak Západ vehementně popírá jakýkoliv stín odpovědnosti v upřímné naději, že veřejnost postrádá kolektivní paměť nebo inteligenci, aby se podívala do novin z roku 2007, a přečetla si, co už tehdy přiznali, že plánují.

 

„Záhada“ sponzorství al-Nusry z Al-Káidy odhalena

Potvrzená přiznání naznačují, že NATO přímo vojensky intervenuje do probíhajícího syrského konfliktu a odhaluje zdroj zbraní a peněz, které primárně končí v rukou syrské franšízy Al-Káidy, USA jako teroristická fronta uznané, Jabhat al-Nusra.

CIA, Západní média a Západní politici trvají na tom, že učinili veškerá opatření, aby zajistili, že ten teď už přiznaný proud peněz a zbraní, který proudí do Sýrie, aby tu zhoršoval a páchal krveprolití, neskončil v rukou teroristů. Ovšem nebylo poskytnuto žádné možné vysvětlení k tomu, kde bere al-Nusra svoje peníze a zbraně, nebo jak se jí podařilo zastínit ty Západem podporované „umírněné“, aby se stala v boji proti Syrskému lidu tou hlavní frontou.

A opravdu, v článku v New York Times „Syrští rebelové spjatí s Al-Káidou hrají ve válce klíčovou roli,“ se konstatuje:

[quote align="center" color="#999999"]

Jediná syrská skupina rebelů, která má jasný štempl schválení od Al-Káidy, se stala tou nejúčinnější bojovou silou povstalců, čímž Spojeným státům a dalším zemím, které by chtěly podporovat rebely, nikoliv však islamistické extremisty, vzniká dost hrozný problém.

Peníze od podobně smýšlejících dárců přitékají právě k této skupině, k Frontě Nusra. Její bojovníci, ač mezi rebely malá menšina, mají odvahu a dovednosti k dobývání opevněných pozic a k vedení dalších batalionů, tak aby se zmocňovaly vojenských základen a ropných polí. Jak se jejich úspěchy vrší, získávají více zbraní a přitahují více bojovníků.

Tato skupina je přímým výhonkem Al-Káidy v Iráku, jak říkají iráčtí činitelé a další iráčtí povstalci, která tam přispěla veterány bojů a zbraněmi.[/quote]

Zároveň London Telegraph hlásí ve svém článku „Sýrie: jak džihádistická skupina Jabhat al-Nusra pod sebe přebírá syrskou revoluci,“ že:

[quote align="center" color="#999999"]

A v nedávných týdnech to byla Jabhat al-Nusra, radikální džihádistická skupina na černé litině USA jako teroristé a skupina, která chce, aby se ze Sýrie stal nekompromisní islamistický stát ovládaný zákonem šária, kdo to tam vzal do ruky.

Tato skupina je dobře financovaná – nejspíš přes zavedenou síť globálních džihádistů – na rozdíl od umírněných. Mezi tím říkají velitelé pro-demokratických skupin rebelů, že peníze od cizích vlád jim už skoro vyschnuly kvůli strachu z radikálních islamistů.

Tento efekt mění tvář syrské revoluce.[/quote]

„Tato skupina je dobře financovaná – nejspíš přes zavedenou síť globálních džihádistů – na rozdíl od umírněných.“ Jak mohl být London Telegraph schopen takhle neúplného nebo nekompetentního zpravodajství ohledně toho, co je zjevně lákalo jako neřešitelná „záhada“ sponzorů al-Nusra?

V říjnu 2012 vydal Land Destroyer zprávu vydanou jako „NATO používá krysích stezek Al-Káidy, aby zaplavilo Sýrii zahraničními teroristy,“ kde se stopovala logistická síť, kterou teď New York Times přiznal. Tato logistická síť rozprostřená regionálními sítěmi Al-Káidy byla během americké okupace Iráku rozsáhle zadokumentována vlastním Střediskem US Army pro boj proti terorismu ve West Pointu. Ty samé regiony podél turecko-syrské hranice, jordánsko-syrské hranice a irácko-syrské hranice, které sloužily pro rekrutování a jako přípravné jeviště teroristů Al-Káidy během Irácké války, nyní slouží jako primární logistické uzly nad nimiž, jak se přiznává, dohlíží CIA.

Obrázek: (Vlevo) Zpráva Střediska boje proti terorismu West Pointu z roku 2007 „Zahraniční bojovníci Al-Káidy v Iráku,“ ukazuje, ze kterých oblastí Sýrie infiltrují bojovníci Al-Káidy do Iráku. Převážná většina z nich přicházela z Dayr Al-Zawr ze syrského jihozápadu, z Idlibu na severu u turecko-syrských hranic a z Dar’a na jihu u jordánsko-syrských hranic. (Vpravo) Mapa ukazující epicentra násilí v Sýrii ukazuje, že ta samá horká ložiska  Al-Káidy  z roku 2007 nyní slouží jako epicentra tzv. „pro-demokratických bojovníků.“

Nyní se už přiznává, že do Sýrie propašovali USA a jejich regionální spojenci tisíce tun zbraní. Zatímco Západní média v minulosti zkoušela fingovat nezájem o to, odkud bere al-Nusra Al-Káidy své zbraně, je to teď dostatečně jasné – moc fronty al-Nusra se rozšířila po Sýrii v tandemu s neustále se rozšiřujícími operacemi CIA podél národních hranic. Když jsou to USA, kdo pracuje přímo se Saúdskou Arábií, Katarem a Tureckem na vyzbrojování militantů, kdo ještě jiný by snad mohl pracovat na vyzbrojování a financování al-Nusra ve větším měřítku, když ne tato osa samotná?

Tohle zločinné spiknutí zjevně uniklo schopnosti a kompetenci OSN, které požaduje, aby se státy celého světa mobilizovaly k účinné odpovědi na nebezpečné, bezuzdné a genocidní kampaně, vedené Západem proti Sýrii. Pokud by Západ odmítl ukončit přímé přiživování syrské krize nebo odpovědět, jak jejich zbraně skončily téměř výhradně v rukou al-Nusry, musí spojenci Sýrie uvažovat o otevření rozsáhlé podpory, která pomůže tomuto národu se bránit proti otevřenému mezinárodnímu terorismu.

Zprávy též ukazují, že to byla al-Nusra, kdo použil chemických zbraní v severosyrském městě Aleppo, jak tvrdí London Telegraph. Ti nám říkají, že tato teroristická fronta Al-Káidy si už kuje ji zbraně hromadného ničení, čímž se stává snůškou všech děsů, které jsou tím nejzazším podnětem, který pohání nekonečnou „Válku proti terorismu“. Prostřednictvím přímých, záměrných akcí Západu samotného se tato noční můra stává realitou – takovou, která se musí řešit, přinejmenším proto, aby svět neupadl do globální anarchie či hůře.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: landdestroyer..mx